Bønnfaller Norge

- I kveld skal vi be om en ny kristning av landet. Denne gangen skal det ikke skje med sverd og tvang, men ved en kjærlighetens revolusjon. Budskapet kom fra pinsebevegelsens Terje Hegertun i Oslo Spektrum i går, der 5000 mennesker hyllet Jesus i et tre timer langt bønnemøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Terje Hegertun var en av de 5000 menneskene som feiret Jesus under bønnemøtet i går kveld.

En gruppe pastorer i Oslo ønsket å lage norgeshistoriens største bønnemøte på den første søndagen i det nye årtusenet. I går strømmet mennesker i alle aldrer og hudfarger til Oslo Spektrum for å delta i det tre timer lange bønne- og lovsangsmøtet.

Høybråten takket

- Jeg håper det blir en flott fest og en verdig markering av en av grunnene til at vi feirer tusenårsskifte, sa helseminister Dagfinn Høybråten til Dagbladet før møtet begynte.

Ministeren sendte en hilsen til alle dem som gjør sin gjerning i det stille:

- Jeg vil i dag rekke en varm takk til alle som inspirert av kjærlighetens budskap tar ansvar for andre, ved daglig å be for land og folk og oss som styrer og har ansvar. Slik tar de et samfunnsansvar. Gud velsigne dere, sa helseministeren.

Bønn etter bønn

Da forsamlingen ble oppfordret til å be om at det skal komme en vekkelse over landet, kom de sterkeste uttrykkene fram.

To-tre personer vred seg på gulvet mens de ba. Resten nøyde seg med å holde rundt de menneskene som sto rundt dem. Hele Spektrum summet av stemmer.

Det skjedde også mens enkeltpersoner ba eller holdt appeller fra scenen. Salen svarte med bifallende kommentarer som «åh, Jesus», «halleluja», «takk og lov, Herre» og «amen».

Da sangerne i Evangeliesenter-musikken entret scenen, eksploderte forsamlingen i sang, dans og klapping. De tidligere rusmisbrukerne var utvilsomt de største stjernene i Spektrum i går - ved siden av Jesus.

Tilgivelse og vekkelse

- Vi må be om tilgivelse for de i våre forsamlinger som har vært utsatt for overgrep og misbruk, eller har lidd overlast på grunn av oss kristne, sa en møtelederne, før pastor Arnfinn Clementsen fra menigheten Karisma Senter framførte sine framtidsvisjoner:

- Guds menighet i Norge skal reise seg og ta et ansvar for landets framtid. Vi er det folket som kan forandre landet, sa pastoren.

VEKKELSE: Sterke følelser var i sving da 5000 mennesker møttes til bønnemøte i Oslo Spektrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer