Bønnfaller paven om oppklaring

Mord i Vatikanet: 4. mai 1998 ble tre lik funnet i Vatikanet. Cédrik Tornay (23) skulle ha drept sin overordnede og hans kone. Men mye tyder på at han var uskyldig. Mora, Muguette Baudat (48) har igjen skrevet til pave Johannes Paul II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARTIGNY (Dagbladet): - JEG FÅR VEL ALDRI noe svar, men alt ville være bedre enn taushet. Jeg foretrekker sannheten og ber bare om den, sier Muguette Baudat. Hun har ofret sitt liv for å få vite hva som egentlig skjedde med sønnen Cédric, visekorporal i pavens sveitsergarde.

Straks før ni 4. mai 1998 ble hans lik funnet på gulvet ved siden av sjefen, den nyutnevnte kommandanten for sveitsergarden Alois Estermann, 43, og hans kone Gladys Meza Romero, 49, i parets leilighet rett under pavens i Vatikanet. Det var de første drapene i Vatikanet på 150 år, og vakte enorm oppsikt.

Nesten før likene var blitt kalde kom Vatikanet med sin forklaring. Visekorporal Cédric Tornay hadde drept sin sjef og kona, og så rettet pistolen mot seg selv. Det skal ha vært av raseri over å ha fått en reprimande, og for å ha blitt nektet en medalje.

ETTERFORSKNINGEN VAR helt intern, ledet av Vatikanets forhørsdommer Gian Luigi Marrone. Åtte måneder seinere konkluderte han som før. Uten grunn til å tro at andre hadde vært innblandet. Obduksjonen og de ballistiske undersøkelsene bekreftet de første antakelsene. Det ble ikke reist noen tiltale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer