ADVARER: Politiet i København vil stramme ytterligere inn dersom festingen ikke roer seg. Vis mer

København:

Bønnfaller unge: - Dropp festen

Politiet i København truer med å stenge ned ytterligere dersom unge mennesker ikke roer ned festingen.

Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har smitten i København økt.

På en pressekonferanse lørdag ettermiddag ber politidirektør Anne Tønnes i København politiet unge mennesker om å droppe å feste som følge av den økende smitten.

- Dropp festen hvis det er mulig, hold avstand og ta et felles ansvar, sier Tønnes.

- Vi er i en alvorlig situasjon som vi alle har et ansvar for å håndtere. Vi risikerer at byen lukkes ytterligere ned, advarer hun.

Politidirektøren viser at smittetrykket er stort på barene når folk står i kø, men også når folk er i parker, og på andre steder hvor de står tett.

- IKKE EN ANBEFALING: Danmarks statsminister Mette Frederiksen med nytt tiltak for innbyggerne. i Danmark. Video: Ritzau / NTB Vis mer

- Bekymret

Om danskene ikke tar politidirektørens oppfordring avviser ikke rikspolitisjef Thorkild Fogde at det vil bli nødvendig å stramme inn på tiltakene.

- Vi er bekymret for utviklingen. Smitten sentraliserer seg i København sentrum hvor folk samles for å feste, sier Fogde.

Det siste døgnet har Danmark hatt 341 nye tilfeller av coronaviruset. Det er det høyeste antallet nye smittede siden 8. april. Det opplyser Statens Serum Instiut lørdag.

Ifølge NTB er noe av forklaringen på det høye tallet ifølge instituttet at myndighetenes teststrategi er endret, og at det utføres flere tester nå enn på vårparten. Dermed oppdages det flere smittetilfeller.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer