«Bonnie & Clyde» arrestert

Sykepleier sparket for kjærlighet til fange. Etter en blodig flukt ble paret tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En voldsom menneskejakt  i Tennessee etter ekteparet George (34) og Jennifer (31) Hyatte er nå over. Paret hadde vært på rømmen siden hun skjøt og drepte en fangevokter og befridde ektemannen tirsdag.

- Det var en veldig frekk Bonnie og Clyde-aktig flukt. Når folk er desperate og ikke har noe å tape, er det sånt som skjer, sier etterforskningssjef Mark Gwyn.

Skutt i magen

Den tidligere ustraffede 31-åringen traff storforbryteren George Hyatte da hun jobbet som sykepleier i fengselet der Hyatte satt. For et år siden mistet hun jobben da hun ble fersket med restaurantmat som hun smuglet inn til kjæresten sin. 34-åringen har sonet to år av en 35-årig dom for grovt overfall og ran. De giftet seg i mai, og kona slo til da han i går hadde blitt framstilt for tingretten i enda en ransak.

- Skyt dem, ropte George og kona avfyrte håndvåpenet sitt mot de to fengselsbetjentene.

Tobarnsfaren Wayne Morgen (56) ble dødelig såret i mageregionen, men kollegaen avfyrte skudd som trolig har truffet den tidligere sykepleieren. Politiet fant blodspor i førersetet på Ford Exploreren som de stakk av i og etterlot en kilometer unna. Siden George var iført håndjern og fotlenker, antok politiet at kona satt bak rattet.

Ingenting å tape

På tross av Jennifers erfaring som sykepleier, antok politiet tidligere at de før eller siden måtte oppsøke medisinsk hjelp. Med Jennifer som fersk drapskvinne og George som allerede soner bortimot livstid, tok politiet alle mulige forholdsregler. Samtlige sykehus i delstaten ble bedt om å holde øynene åpne for rømlingene.- De er desperate og uten noe å tape. Vi anser dem som noen av de farligste rømlingene vi noensinne har jaget, fastslo etterforskningssjef Mark Gwyn under jakten.

Minutter om å gjøre

Onsdag kveld fikk politiet tips om at det ettersøkte paret skjulte seg på et motell i Erlanger i Kentucky, og rykket ut sammen med FBI. Da var imidlertid fuglene fløyet.

- Vi tror paret har oppholdt seg der. Sannsynligvis dro de bare minutter før vi ankom stedet, anslår Gwyn.

På parkeringsplassen sto en van de hadde byttet ut den første fluktbilen med, og politiet anså det som sannsynlig at paret flyktet til fots.

- Likevel er det ingen grunn til å anta at paret oppholder seg i den umiddelbare nærhet, uttalte en polititjenestemann.

Motellet ligger kun et par kilometer fra både flyplass og jernbane, og sikkerhetspersonell ble bedt om å være på utkikk etter rømlingene.

Arrestert 

Et par timer senere ble paret pågrepet på et hotellrom på Best Value Inn i Ohio, etter et tips fra drosjesjåføren som kjørte dem til hotellet. Kona skal være såret, uten at politiet vil utdype dette nærmere.

Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk, på tross av at paret skal ha vært bevæpnet.

- Vi har funnet våpen. Vi vet ennå ikke om det er mordvåpenet, men det undersøker vi nå, sier Gwyn.

George og Jennifer Hyatte vil bli siktet blant annet for overlagt drap.

Ba ham overgi seg

Under flukten tryglet flere av Georges familiemedlemmer ham om å overgi seg. De beskriver voldsmannen som en kjekk og grei kar som får panikk i vanskelige situasjoner.

- Vi elsker deg. Ring meg eller mamma. Dette må ta slutt. En uskyldig er allerede død, la det ikke bli flere, sa storebror Michael via en lokal tv-stasjon.

34-åringen har to fengselsflukter på samvittigheten fra før.

OFRET ALT FOR EKTEMANNEN: Jennifer (31) het Forsyth før hun giftet seg i mai.
<B>SJARMERTE SYKEPLEIEREN: George Hyatte (34) er 1,65 meter høy og beskrives som ekstremt voldelig og hensynsløs.
<B>FALT I TJENESTE: Wayne "Cotton" Morgan (56) etterlater en kone og to barn etter 28 år i fengselsvesenet.