Bono stoppet svenskene

Bono satte egenhendig opp en veisperring for å stoppe svensk presse, som fulgte ham i Gøteborg i helga. Etter gårsdagens konsert i København var Bono så sliten at han utsatte avreisen til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel landet U2-guttas private jet, med den småkryptiske betegnelsen RYN 511, på Gardermoen klokka 01.20 i natt. Utenfor ventet to Mercedes-limousiner type 400 SEL og to busser klare til å frakte gutta til Grand Hotel i Oslo.

Men det var bare trommeslageren, Larry Mullen jr., som steg ut av flyet med sitt 16-manns følge.

Resten av superbandet var for slitne til å begi seg ut på flyreise i natt. De måtte hvile etter København-konserten og ankommer derfor Oslo senere.

«Alt var forstørret of forstærket, da U2 i går gav koncert for 45000 begejstrede tilskuere. En multimedie-cocktail, hvor øjet fikk mindst lige meget som ørene» , skriver Berlingske Tidende om gårsdagens konsert i dagens utgave.

Viste V-tegn

Dagen før konserten i København, søndag, tok imidlertid to-barnspappaen Bono et uventet ekstranummer: Han lekte katt og mus med svenske pressefolk i Gøteborgs gater.

Bono & co hadde planlagt en tur ut i skjærgården utenfor Gøteborg søndag ettermiddag, men det sprakk dessverre helt for de irske gutta. I stedet ble det en dag med møter med bransjefolk og diskusjoner om en kommende singel og video.

Ved 19-tiden var imidlertid møtene over for Bonos del - og kameraten og DJ'en Howie B. I en egen svart limousine forlot de to hotellet, der selvsagt en god del pressefolk pliktoppfyllende sto utenfor.

Leken sørget imidlertid Bono for, da han for sikkerhets skyld sveivde ned sitt mørke vindu, gliste bredt til pressefolkene og viste et selvsikkert V-tegn.

Dermed var leken i gang. Den tradisjonelle katt- og mus-leken mellom popstjerner og pressefolk. Et kobbel med journalister og fotografer la seg på hjul bak superstjernens «limo».

Tok nøklene

I 20 minutter suser Bonos Mercedes og pressefolkene rundtom i Gøteborgs gater - inntil Bono bokstavelig talt satte en bråstopper for mer lek:

U2-sjefen og Howie B. stupte ut av bilen like ved et veiarbeidsområde. Med glimt i øyet løftet de med seg hele vei-sperringen og plasserte den rundt bilene til pressefolkene. Nok var nok for Bono. Nok var åpenbart enda mer nok for oppvarmer-DJ'en Howie B. som ikke nøyde seg med å sperre inne pressebilene. Han tok likesågodt med seg bilnøklene til Expressens team!

Fornøyd løper de to «musene» inn i sin mørke «hule» igjen. De ler og vinker triumferende - og Mercedsen farer avgårde.

Game over.

HIT, MEN IKKE LENGER: - Bono mente veisperringen passet best foran de svenske pressefolkenes biler. Dermed kvittet U2 seg med brysomme etterfølgere. «Alt var forstørret of forstærket, da U2 i går gav koncert for 45000 begejstrede tilskuere. En multimedie-cocktail, hvor øjet fikk mindst lige meget som ørene»