KRANGLER OM BONUS: John Fredriksen har gått til Økokrim-anmeldelse av sin tidligere forvalter, Espen Westeren. Foto: Eivind Yggeseth.
KRANGLER OM BONUS: John Fredriksen har gått til Økokrim-anmeldelse av sin tidligere forvalter, Espen Westeren. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Bonuskrig hos John Fredriksen

Saken ender hos Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I torsdagens utgave av Finansavisen kan vi lese at John Fredriksen har gått til krig mot eks-medarbeider Espen Westeren etter krav om 20 millioner kroner i bonus. Svaret er Økokrim-anmeldelse og krav om å få tilbake 40 millioner.

Espen Westeren har stevnet John Fredriksens Seatankers Management. Grunnlaget skal være krav om bonusutbetaling på rundt 20 millioner kroner, men Fredriksen-systemet mener nå de har funnet grove feil i måten Westeren har beregnet bonusen på – samtidig som de i arbeidet har funnet det de mener er grov illojal opptreden.

Nekter å betale bonus – krever innsyn

Fredriksen nekter følgelig å betale, og krever nå fullt innsyn i Westerens egne investeringer etter å ha avdekket det han mener er illojal handel i egen vinning til skade for porteføljen han forvaltet for Fredriksen, skriver Finansavisen.

I begjæringen til Oslo tingrett har Fredriksen, ifølge Finansavisen, spesifisert noen av investeringene han mener Westeren skal ha foretatt, og som har skadet porteføljen han var satt til å styre. Det handler om obligasjonsutstedelser i Oro Negro, Genel Energy, Fiat og Continental, samt handel i U.S. Silica Holdings.

Fredriksen-advokat Nils-Henrik Pettersson innrømmer at bonussaken var utgangspunktet for bråket.

- Dette er kommet opp i kjølvannet av en diskusjon rundt bonus. Vi har bedt om å få klarlagt disse handlene hele tiden, men vi har ikke fått svar. Da har vi sammenstilt det vi har hatt tilgang til, og ser et ganske klart bilde, sier Fredriksen-advokat Nils-Henrik Pettersson til Finansavisen.

Finansavisen har ikke fått kontakt med Espen Westeren.

Andre økonominyheter:
Går det mot en «perfekt storm» for bitcoin?
Dette kan påvirke aksjemarkedet i 2018