Bookmakerne tror på Paven

Pave Johannes Paul får Nobels Fredspris i dag skal vi tro bookmakerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven leder foran den tidligere tsjekkiske presidenten Vaclav Havel skal vi tro Centerbet i Australia. De har 5-2 i odds hvis du vedder på at Pave Johannes Paul får Nobels fredspris i dag.

- Det har vært stor interesse for Paven. Du får 200 til 1 på president Bush. Men ingen har sålagt veddet på ham, sier Centerbets Gerard Duffy til nyhetsbyrået Reuters.

Havel gir oss odds 7 til 1, U2s vokalist og den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva får 10 til 1 i odds hos Centerbet.

Også ekspertene har ifølge Reuters Paven og Havel på sine lister, men i omvendt rekkefølge.

- Paven har gjort mye for verdensfreden. Men mange føler at hans konservative teologiske doktriner har hindret den katolske kirkens utvikling inn i dagens samfunn, sier amerikanske Irwin Abrams. Han har mest tro på Havel.

Det har også Stein Tønneson ved Institutt for fredsforskning. Han hadde mest tro på Paven for en måned siden, men har nå Havel som favoritt ifølge Reuters.

Nobels fredspris offentliggjøres i dag klokka 11.00. Følg saken på Dagbladet.no

<B>HVEM FÅR PRISEN:</B> Blir det fra venstre: Den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva, Pave Johannes Paul eller Vaclav Havel?