Nytt bryggeri: I august åpner trioen nytt bryggeri i Trondheim som øker kapasitetten fra 200.000 liter til mellom 600.000 og 800.000 liter. Daglig leder Jon-Ivar Holmslet (t.h), Anders Cooper (t.v.) og Thomas Sjue. Foto: Austmann Bryggeri
Nytt bryggeri: I august åpner trioen nytt bryggeri i Trondheim som øker kapasitetten fra 200.000 liter til mellom 600.000 og 800.000 liter. Daglig leder Jon-Ivar Holmslet (t.h), Anders Cooper (t.v.) og Thomas Sjue. Foto: Austmann BryggeriVis mer

Boom for Trondheims-øl

Solgte øl for 18 millioner kroner i 2017.

(Finansavisen.no) Med økonomisk drahjelp fra «tre gamle damer» – to mødre og en tante – startet Anders Cooper, Vinko Sindelar og Thomas Sjue i 2012 Austmann Bryggeri i Trondheim. Året etter var ølproduksjonen i gang.

Siden har omsetningen økt år for år, og i fjor skjøt den for alvor fart. 2017-omsetningen landet på 18 millioner kroner, en økning på 75 prosent. Samtidig ble resultatet løftet fra minus til pluss, skriver Finansavisen.

- Veksten skyldes først og fremst at vi har forbedret distribusjonen ved at vi nå distribuerer gjennom Hansa Borg. I tillegg har vi lykkes med en del produkter. Ølet Tre Gamle Damer har lenge vært vår bestselger, men nå har Hoppy Blonde blitt tre ganger så stort i volum, sier daglig leder Jon-Ivar Holmslet i Austmann Bryggeri, til avisen.

Hansa Borg Bryggerier kom inn på eiersiden (50 prosent) i Austmann Bryggeri høsten 2016. Den andre halvparten eies fortsatt av de tre gründerne.

- Vi hadde en strategisk plan om å bli større med ny kapital, men vel så viktig er Hansa Borgs distribusjonsløsning, sier Holmslet, til Finansavisen.

I tillegg til seks-åtte ølsorter som leveres til dagligvarebransjen (NorgesGruppen og Coop) produserer Austmann Bryggeri en rekke merkevarer rettet mot uteliv og Vinmonopolet, samt en del «one offs» til spesielle arrangementer.

- I denne bransjen utvikler man en mengde øl og smaker. I fjor produserte vi 520.000 liter fordelt på cirka 100 ulike ølvarianter, forteller Holmslet.

Andre økonominyheter:
Spår lavere oljepriser - så mye kan de falle
Punget ut 42 mill. for datterens boligdrøm