Boot Boys-medlemmer anmeldt for drapstrusler

Lokalpolitiker Mette Gundersen har politianmeldt tre lederfigurer i Boot Boys i Kristiansand for oppfordring til grov vold og drapstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anmeldelsen er levert på bakgrunn av artikler de tre mennene har publisert i sitt eget blad. «Til zog lakeiene (politiet) og alle commiscum (kommunister) har jeg for så vidt bare en ting å si: Vi har valgt ut lyktestolpene dere skal dingle fra» skriver de ifølge Fædrelandsvennen.

- Jeg ser på dette som en oppfordring til grov vold og drapstrusler mot flere av byens innbyggere. Å skrive at man har funnet lyktestolpene de skal dingle fra, er alvorlig. Jeg har etterlyst hva de står for og hva de vil. Med dette får jeg bekreftet at de vil spre frykt og utøve vold mot deler av befolkningen i byen. Derfor har jeg anmeldt dette til politiet, sier Mette Gundersen til avisa. Hun mener det bare er flaks at liv ikke har gått tapt i konfliktene som har vært i byen siden i høst.

Varetektsfengslet fra før

- Dette viser at voldshandlingene i byen ikke er blind vold, men rasistisk motivert vold i den hensikt å skade innvandrere og antirasister, sier Gundersen, som stoler på at politiet og rettsvesenet tar saken alvorlig og følger den opp.

- Jeg er glad politiet går i bresjen i denne kampen, sier hun.

To av de anmeldte mennene er varetektsfengslet, siktet for å ha slått og sparket en 19-åring fra Etiopia bevisstløs nyttårsaften. Alle tre er siktet for å ha knivstukket og mishandlet to afrikanere i Stavanger i fjor vår, skriver Fædrelandsvennen.

I sitt eget blad etterlyser de tre også navn og adresser på personer de misliker og vil ha tak i. De lover en CD-plate eller t-skjorte i belønning til dem som skaffer informasjonen.

I bladet florerer det ifølge avisa med rasehets, sjikane og vulgærpropaganda for de ytterliggående nynazistene.