Bopliktstriden i Lillesand avblåst

Strandeiendommen Solvang i Lillesand som tidligere i år skapte politiske bølger langt inn i Stortinget, skal likevel ikke selges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Thommessen lar barna ta over feriestedet på Åkerøy, og da slipper de boplikt, skriver Agderposten.

Olaf H.Thommessen, en av Henrik Thommessens sønner, sier at tre av barna skal overta stedet. Han legger til at det ikke er avklart om Henrik Thommessen fortsatt vil stå som formell eier av Solvang.

Henrik Thommessen ønsket tirsdag ikke å kommentere saken.

Ifølge Lillesand kommunes vedtekter for boplikt, gjeninntrer boplikten dersom en feriebolig som opprinnelig har vært helårsbolig, selges. Men dette gjelder ikke ved arv i rett nedadstigende linje.

Venstre-mannen Thommessen fikk først flere avslag på søknaden om å selge Solvang som fritidsbolig. I fjor høst tok han kontakt med den nye Venstre-ledelsen i Landbruksdepartementet. Saken kom opp igjen, og departementet omgjorde vedtaket slik at Thommessen kunne selge Solvang som fritidseiendom for 9,8 millioner kroner. Høyeste bud med boplikt var på 2 millioner kroner.

Landbruksminister Lars Sponheim fikk kraftig kritikk for avgjørelsen og måtte blant annet svare for seg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Under sakens gang trakk kjøperen seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer