Smittehopp i Drammen

- Bør bekymre oss alle

Drammen med 43 nye smittetilfeller tirsdag.

HØYT SMITTETRYKK: Drammen ser tegn på at vi er på vei inn i en tredje smittebølge. Foto: Oleksandr Khokhlyuk / Shutterstock / NTB
HØYT SMITTETRYKK: Drammen ser tegn på at vi er på vei inn i en tredje smittebølge. Foto: Oleksandr Khokhlyuk / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser kommunen i en pressemelding.

- Vi har hatt et nokså lavt smittetrykk i Drammen kommune over lang tid, og vi er forsiktige med å trekke konklusjoner basert på enkeltdager. Men det er ingen tvil om at 43 nye smittetilfeller i løpet av én dag gir grunn til alvorlige bekymringer og kan være et tegn på at vi er på vei inn i den tredje smittebølgen også her hos oss. Dette bør bekymre oss alle, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

- Ekstra forsiktige

Ordføreren ber innbyggerne om å være ekstra forsiktige - mer forsiktige enn før under pandemien.

- Jeg forstår at mange er lei av tiltak, er slitne og ønsker seg tilbake til en mer normal hverdag. Det gjør alle, men hvis vi ikke er forsiktige og klarer å snu den stigende smittetrenden, så risikerer vi bare at tiltakene istedenfor blir enda tøffere, og den normale hverdagen fremstår enda fjernere, sier hun.

- Ingen tvil

Smittevernoverlege Einar Sagberg sier det er flere personer uten symptomer som har fått påvist coronasmitte.

- Det er ingen tvil om at smittetrykket i kommunen er markant høyere enn for kort tid siden. Når har vi fått påvist 43 tilfeller i løpet av ett døgn. I hele februar fikk vi påvist 65 tilfeller, altså litt i overkant av to tilfeller pr. dag i gjennomsnitt, sier Sagberg.

ØKENDE SMITTETALL: Helsedirektoratets Espen Rostrup Nakstad om tiltakene vi har i Norge og det britiske mutasjonsviruset. Programleder: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Går fikk vi meldt 43 nye smittetilfeller i Drammen, og det er det høyeste smittetallet siden november, sier smittevernoverlegen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Sagberg sier at det er helt tydelig at de nå ser en stigende smittetrend.

- Det vi ser nå er et taktskifte, sier Sagberg.

Ukjent smittevei

Sagberg sier at flere av gårsdagens smittetilfeller ble meldt sent mandag kveld, og at smittesporingen derfor ikke er ferdig.

Han sier videre at de regner med at flere av gårsdagens tilfeller vil ha ukjent smittevei. 35 av de smittede har nå kjent smittevei.

- Vi får se de neste dagene om dette er en opphopning, eller om det er starten på en økende smittetrend, sier Sagberg.

Smittevernoverlegen sier at det er den britiske virusvarianten som er dominerende i Drammen.

- Vi kan ikke sitte med 40 positive mange dager uten tiltak, sier Sagberg.

Erna Solberg legger tirsdag fram nye nasjonale tiltak. En innstramming er ventet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer