- Bør droppe asylamnesti

Erna Solberg får råd fra de rødgrønne. - Hun bør huske hva hun sa sist hun satt i regjering.

 VEKKER ENGASJEMENT:  Demonstrasjon utenfor Oslo domkirke i fjor i regi Redd Barna Ungdom mot utsendelse av asylbarn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.
VEKKER ENGASJEMENT: Demonstrasjon utenfor Oslo domkirke i fjor i regi Redd Barna Ungdom mot utsendelse av asylbarn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erna Solbergs kommende regjering må droppe sentrumspartienes krav om amnesti til barn med asylavslag, mener den rødgrønne regejringen.

- Da Erna Solberg var kommunalminister i 2004 fikk en stor gruppe barn, som da hadde bodd i landet i mer enn tre år, behandlet sakene sine på nytt.

- Men Solberg presiserte den gangen at spesialbehandlingen var et engangstilfelle. Dette bør hun nå huske på, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til Vårt Land.

Han sier det vil være et negativt signal til omverdenen dersom de borgerlige partiene blir enige om et kompromiss for de barna som har bodd lenge i Norge sammen med foreldre som nekter å reise ut.

Valgforsker Anders Todal Jensen støtter Lønseths resonnement om signaleffekt.

- Skal lytte - Vi skal lytte til råd, men det er ikke alltid man skal følge råd. Utover det har jeg ingenting å si, er det eneste Høyres innvandringspolitiske talsmann Michael Tetzschner ønsker å si om saken.

Asylpolitikk er både viktig og krevende for de fire partiene som forsøker å diskutere seg fram til en plattform å regjere sammen på.

VG fortalte tirsdag at forhandlingsdelegasjonene snakker om amnesti til asylbarna som en mulig løsning.

(NTB).