DØDE: Politiet er på stedet etter at en kvinne ble funnet død utenfor et hus på Kampen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
DØDE: Politiet er på stedet etter at en kvinne ble funnet død utenfor et hus på Kampen i Oslo. Foto: Gorm Kallestad/ScanpixVis mer

- Bør etterforske kommunen etter dødsfall

Dement kvinne i 80-årene frøs i hjel utenfor hjemmet sitt i Oslo i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Helsetilsynet mener Oslo kommune sviktet da en dement kvinne i 80-årene frøs i hjel utenfor hjemmet sitt i Oslo i mars.

Politiet ba Helsetilsynet se nærmere på saken, og deres konklusjon er at saken bør politietterforskes, melder NRK.

- En kvinne som går ut av huset sitt og fryser i hjel, og som har tilsyn av hjemmesykepleie og kommune, mener vi bør følges opp. Vi har vurdert hendelsen som et markant avvik og mener at det grunnlag for politietterforskning, sier fylkeslege Petter Schou.

Kvinnen var dement og fikk daglig hjelp hjemme. Familien hadde lenge ønsket at hun skulle komme på sykehjem, men hun nektet selv. Etter dødsfallet innrømmet bydel Gamle Oslo at de burde gjort mer for å få overtalt kvinnen til å ta i mot sykehjemsplass.

Helsetilsynet mener manglende tilsyn fra kommunen kan være årsak til at kvinnen døde. I et brev til politiet skriver tilsynet at Oslo kommune har opptrådt uforsvarlig ved ikke å ha lagt pasienten inn på sykehjem, eller gitt henne tilsyn 24 timer i døgnet.

Den 83 år gamle kvinnen ble funnet frosset i hjel utenfor boligen sin på Kampen i Oslo 1. mars i år.

(NTB)