- Bør etterforskes sammen

Privatetterforsker og tidligere politiinspektør Leif A. Lier mener det er naturlig at de tre forsvinningssakene etterforskes sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Slik disse sakene er framstilt, kan det virke som om den rette måten å gjøre det på er å sentralisere etterforskningene. Det er vanskelig å ha bastante meninger om dette, og utgangspunktet for å vurdere om sakene har en sammenheng er vanskelig, sier Lier.

- Selv om det kan være tilfeldigheter at det kommer tre slike saker på løpende bånd, er det en spesiell situasjon. Og finnes det den minste tvil om at det kan være en sammenheng, bør man overveie en sentralisering - det gjelder i alle kriminalsaker. I og med at riksadvokaten ønsker en redegjørelse i saken, ligger det kanskje an til at det vil skje, sier Lier til Dagbladet.

Tar kontakt

Det har allerede vært kontakt mellom etterforskerne i sakene i Hemsedal og Sandvika, og politiadvokat Jan Helge Palm i Tønsberg sa i går kveld at Tønsberg politidistrikt rutinemessig ville ta kontakt med Sandvika og Hemsedal. Kripos yter allerede bistand i de to første forsvinningssakene.

Prioriteres

Kripos-sjef Arne Huuse vil gi etterforskningene høy prioritet, og vil vurdere om de tre sakene bør etterforskes sammen.

- Jeg kommer til å si ja til Tønsberg politidistrikt dersom vi blir bedt om å yte bistand i letingen etter den savnede 17-åringen på Nøtterøy. Dessuten er jeg innstilt på å prioritere opp Kripos-arbeidet med de tre forsvinningssakene på bekostning av andre saker vi arbeider med for tida, sier Kripos-sjef Arne Huuse til Aftenposten.

Assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre sier til VG at han forventer at statsadvokatene i de tre politidistriktene kommer med en orientering like over nyttår.

Det er Riksadvokaten som avgjør om etterforskningen av de tre forsvinningssakene skal samordnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer