Bør frifinnes for Meløy-drapet

Forsvarer Nils Aga mener at Jørn-Are Andersen Sæle må frifinnes fra tiltalen om overlagt drap på Linn Charlott Nesblom. Aktor la ned påstand om 14 år Foreldrene vil at retten begrunner erstatning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Aga brukte tre timer på sin prosedyre i Salten herredsrett, og varslet allerede i innledningen at hans påstand i forhold til tiltalen om overlagt drap ville være full frifinnelse.

Den drapstiltalte 28-åringens forsvarer har i likhet med 28-åringen erkjent at det var Sæle som tok livet av den 16 år gamle jenta. Men Aga mener at Sæle var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at dette skyldtes blant annet kombinasjonen av alkohol og narkotika, og slaget/slagene Sæle fikk mot hodet like før drapet.

Aga la ned en subsidiær påstand om at Sæle må dømmes på mildeste måte for forsettlig drap dersom retten mener at han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Aga mener at Sæles svekkede sjelsevner gjør at han mangler evnen til å planlegge fremover, og at han derfor ikke kunne ha planlagt drapet.

- Her var det snakk om ett stikk som uheldigvis var dødelig. Ved overlagt drap er det vanligvis ikke ett, men fire-fem stikk, sa Aga.

Aktor, førstestatsadvokat Geir Fornebo la ned påstand om 14 års fengsel og inntil fem års sikring for overlagt drap.

Dom i Meløy-saken faller mandag 3. april.