Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bør gå av

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fiskeriminister Svein Ludvigsen har nå meldt seg ut av mormonkirken og frimurerbevegelsen. Han bør ta skrittet fullt ut og melde seg ut av regjeringen. Hans habilitet i forhold til fiskerinæringen er mer enn tvilsom. Han har en bror som er nestleder i det mektige Sildesalgslaget. Det har ført til at statsminister Kjell Magne Bondevik mener han er inhabil i saker hvor organisasjonens interesser spiller inn. Dessuten er Ludvigsens forhenværende frimurerbrødre store aktører i fiskerinæringen.
  • Nå kan det nok ha vært så som så med habiliteten også for tidligere fiskeriministrer. Det alvorligste for Ludvigsen er imidlertid hvordan han har forholdt seg til de fakta som er lagt fram om hans medlemskap i trossamfunn og losjer. Han har ikke villet vedkjenne seg dokumenterbare forhold, og har hatt en lemfeldig omgang med sannheten. Ingen regjering, aller minst Bondeviks, kan se seg tjent med å ha statsråder som tyr til nødløgner for å berge sitt eget skinn.
Hele Norges coronakart