- Bør gjøre et klart skille om uttalelser knytter seg til funn i forskning eller politiske meninger

Høyres justispolitiske talsmann kommer med personkritikk av NOVA-forsker som la fram rapport om tigging i dag.

PERSONKRITIKK: Andre Oktay Dahl, justispolitisk talsmann for Høyre, kommer med personkritikk av NOVA-forskeren som har skrevet om tigging. Han kritiserer også forskningsnotatet hennes. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
PERSONKRITIKK: Andre Oktay Dahl, justispolitisk talsmann for Høyre, kommer med personkritikk av NOVA-forskeren som har skrevet om tigging. Han kritiserer også forskningsnotatet hennes. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Drøyt to uker etter at det på Høyres landsmøte ble flertall for å forby tigging, kom i dag et nytt forskningsnotat om sigøynerne som tigger i Oslo framlagt av Ada Ingrid Engebrigtsen, sosialantropolog og forskningsleder for seksjon for migrasjon og transnasjonalitet på Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

- Stoler på politiet Høyres justispolitiske talsmann, nestleder i Justiskomiteen, André Oktay Dahl, har denne kommentaren til Engebrigtsens utspill om at noen skal ha fabrikkert en kriminalitet for å legitimere tiltak mot tiggere:

 - Det er politiet som har påvist denne sammenhengen. Vi velger å stole på at politiets fremstillinger om dette er riktige, skriver Oktay Dahl i en epost til Dagbladet.

Han er for øyeblikket i Sverige, hvor politiets rapporter viser det motsatte av det forskeren hevder i sin rapport, ifølge Høyre-politikeren.

Personkritikk I sin iver etter å kritisere Engebrigtsen, skriver han følgende:

- Forskere må gjerne ha politiske standpunkter, men bør gjøre et klart skille om uttalelser knytter seg til funn i forskning eller politiske meninger. Det er dessverre ikke tilfellet her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer