TELLER NEGATIVT?  John Rune Alfredsen mener adressen i Groruddalen i Oslo trekker ned kredittscoren hans.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TELLER NEGATIVT? John Rune Alfredsen mener adressen i Groruddalen i Oslo trekker ned kredittscoren hans. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Bor i Groruddalen - nektes kreditt

- Nå må jeg kvitte meg med enkeltmannsforetaket og kanskje flytte, sier John Rune Alfredsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): John Rune Alfredsen eier flere lønnsomme aksjeselskaper, men får ikke kjøpe mobiltelefon på kreditt. Årsaken er at han eier et enkeltmannsforetak og en villa i Groruddalen, skriver Finansavisen.

- Esso nektet å selge meg fyringsolje fordi jeg har for lav kredittscore. Nå må jeg kvitte meg med enkeltmannsforetaket og kanskje flytte, sier Alfredsen.

48-åringen eier og driver ifølge avisen Renax og Renax Renhold, samt Renax Bygg.

Lønnsomheten i selskapene kan du sjekke her.

Richard Harborg i kredittvurderingsselskapet Bisnode bekrefter overfor avisen at enkeltmannsforetaket gir negativt utslag på kredittscoren, selv om det har vært dødt i 15 år. Bosted er imidlertid ikke relevant for vurderingen, ifølge Harborg.

- Bostedsområde hadde litt betydning tidligere, men etter en endring av konsesjonsreglene for ett år siden har vi ikke lenger lov til å ta hensyn til dette, sier Harborg.

- Groruddalen teller negativt Alfredsens kredittscorerapport tyder imidlertid på noe annet, skriver Finansavisen.

Av fem delområder får han karakteren «sterk» på tre: stabilitet, næringsinteresser og betalingserfaring.

På finansiell status scorer han «middels». Interessant nok gjør han det samme på «demografi/geografi».

- Jeg har kontaktet Bisnode, og både i fjor og i år fikk jeg beskjed om at det at jeg bor i Groruddalen teller negativt for min kredittscore, sier Alfredsen til avisen.

Bisnode-rapporten med svakhet på geografi hentet Alfredsen ut 8. mai i år, i tilknytning til refinansiering av boliglånet. En score på 16 gjorde ham ikke kredittverdig. Minstekravet er 22.

Flere nyheter Laget journalistregister - får 75.000 kroner i bot
Sitter på tre verdiløse milliontomter
- Alle dømte meg, jeg var null verdt