Den dramatiske konflikten i Syria:

- Bør ikke bølle med Russland

Tyrkiske styrker på den ene sida, syriske styrker på den andre. I skuddlinjen står Russland for å redde sitt eget prestisjeprosjekt i Midtøsten.

ERDOGAN OG PUTIN: Nå står styrkene til Russlands president Vladimir Putin overfor styrkene til president Recep Tayyip Erdogan på slagmarken i Syria, men ingen av dem vil i konflikt med hverandre. Foto: Sputnik / Reuters / NTB Scanpix
ERDOGAN OG PUTIN: Nå står styrkene til Russlands president Vladimir Putin overfor styrkene til president Recep Tayyip Erdogan på slagmarken i Syria, men ingen av dem vil i konflikt med hverandre. Foto: Sputnik / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Maktvakuumet la til rette for en tyrkisk invasjon, og president Recep Tayyip Erdogans militære eventyr i nordlige Syria har skapt allianser som bare for noen uker siden ville ha vært utenkelige.

Så kaotisk er situasjonen i de tyrkisk-syriske grenseområdene at kurdiske militser har bedt om hjelp fra sentralmyndighetene i Syria de forsøker å løsrive seg fra.

Med på slep har syriske regjeringsstyrker tatt med seg sine militære allierte: Russland.

Nå er verden vitne til en situasjon hvor tyrkiske styrker står på den ene sida, syriske regjeringssoldater står sammen med kurdiske styrker på den andre sida og midt i skuddlinjen har Russland plassert seg selv.

- Må passe på

Det vil trolig stagge Tyrkias sterke mann Erdogan, men bare delvis, mener journalist og Tyrkia-kjenner Fredrik Drevon.

- Tyrkia har lært at de ikke bør bølle med Russland, og det går langt tilbake i historien, sier Drevon.

Han tror riktignok at det kan oppstå kamper mellom tyrkiske styrker og syriske styrker, men Tyrkia vil vegre seg for å slå til der Russland har militær tilstedeværelse. Det gjelder særlig i Manbij-distriktet, ifølge det russiske forsvarsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer