Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bør ikke finansiere moskeer i Afghanistan

Strid i Danmarks regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er full splid mellom den danske regjeringen og støttepartiet Dansk Folkeparti. Årsaken er regjeringens støtte til renovering av moskeer i Afghanistan.

Danske myndigheter har finansiert og bidratt med arbeidskraft i renoveringen av 13 moskeer i Afghanistan. Uakseptabelt, mener høyreradikale DF, som sier partiet ikke vil være med på at det brukes skattepenger til å styrke islams stilling i Afghanistan.

- Kravet er svært viktig, og vi forventer å få det innfridd, sier utenrikspolitiske talsmann Søren Espersen i DF til Berlingske Tidende.

- Vi kan bare konstatere at islam ikke er til støtte for afghansk demokrati, og at vi ikke vil betale for islams videre utbredelse. Det betaler vi ikke for i Danmark, og det vil vi heller ikke i Afghanistan.

Men protestene blir avvist blankt av utviklingsminister Ulla Tørnæs.

- Moskébyggingen skaper tillit, og jeg er sikker på at de danske soldatenes sikkerhet også angår Dansk Folkeparti, sier hun.

Etter lange forhandlinger har regjeringen nettopp blitt enig med DF, Socialdemokraterne og de Radikale om en ny plan for den danske innsatsen i Afghanistan. Men spørsmålet om bidrag til moskébygging i det krigsherjede landet har allerede sådd splid mellom partiene.

Forsvaret understreker at de er glade for initiativet og sier det er med på å skape sikkerhet for danske soldater fordi det gir dem et godt forhold til lokalbefolkningen.

REGJERINGSSTRID OM MOSKE-BYGGING: Mange moskeer i Afghanistan trenger å renoveres. Det ønsker ikke høyreradikale Dansk Folkeparti at pengene Danmark gir landet skal gå til. Foto: MUSADEQ SADEQ/AP/SCANPIX
REGJERINGSSTRID OM MOSKE-BYGGING: Mange moskeer i Afghanistan trenger å renoveres. Det ønsker ikke høyreradikale Dansk Folkeparti at pengene Danmark gir landet skal gå til. Foto: MUSADEQ SADEQ/AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!