Raymond Johansen:

- Bør innstille seg på fortsatt strenge tiltak

Hva slags tiltak som fortsatt skal gjelde i Oslo vil bli offentliggjort neste uke, sier byrådsleder Raymond Johansen. Han ber folk forberede seg på at det fortsatt vil være strengt.

Startskuddet har gått for massevaksinasjon i Oslo. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Den sosiale nedstengingen av Oslo har nå vart i over to måneder og er planlagt å vare ut 21. januar. Raymond Johansen sier hva som skal skje videre, vil bli offentliggjort neste uke.

- I løpet av neste uke vil vi offentliggjøre hvilke tiltak som gjelder etter denne datoen. Forhåpentligvis vil de strenge tiltakene som gjelder nå, føre til at vi holder kontrollen på smittespredningen og etter hvert får en nedgang i smitte. Vi er nå i en kritisk fase av pandemien. Og så lenge situasjonen er som den er ute i Europa bør folk heller innstille seg på fortsatt strenge tiltak, enn det motsatte, sier byrådslederen på en pressekonferanse torsdag.

Han sier smittetrykket i Oslo er betydelig og at det fortsatt er bekymringsverdig.

- Ut fra det vi har nå av kunnskap, og ut fra det smittetrykket som nå eksisterer, tror jeg det er helt uaktuelt å kunne lette opp betydelig. Men vi må se på detaljene.

Han sier kommunen vil komme tilbake til de forskjellige tiltakene den kommende uka.

- Vi vil forsøke å verne og beskytte barn og unge så godt vi kan. Vi har ikke innført rødt nivå i barnehager og barneskole, men derimot på ungdomsskole og videregående skole, så det vil vi fortsette å ha, og så er det også andre type tiltak vi må se på, sier Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer