Frode Berg-saken

- Bør invitere Putin til frigjøringsjubileet

Ordfører Rune Rafaelsen mener en invitasjon til Vladimir Putin, vil være gunstig for å få spiondømte Frode Berg løslatt og hjem til Kirkenes.

KAN BENÅDE: President Vladimir Putin er ikke invitert til frigjøringsjubileet av Kirkenes og Øst-Finnmark i oktober. Her er Putin sammen med statsminister Erna Solberg i St. Petersburg under et bilateralt møte under konferansen International Arctic Forum i april i år. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
KAN BENÅDE: President Vladimir Putin er ikke invitert til frigjøringsjubileet av Kirkenes og Øst-Finnmark i oktober. Her er Putin sammen med statsminister Erna Solberg i St. Petersburg under et bilateralt møte under konferansen International Arctic Forum i april i år. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 619 dager siden det russiske sikkerhetspolitiet FSB arresterte Kirkenes-mannen Frode Berg i Moskva. 16. april i år ble den 63 år gamle tidligere grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel i Moskva byrett.

Berg ble i retten funnet skyldig i å ha spionert for den norske E-tjenesten mot Russland.

Bak lukkede dører i Moskva byrett innrømmet Kirkenes-mannen at han var på oppdrag for den norske E-tjenesten i Russland. Samtidig hevdet Berg at han ikke visste hva oppdraget gikk ut på, og hva slags skade dette angivelig kunne påføre Russland.

«For Kongen»

Fortsatt sitter Frode Berg i Lefortovo fengselet – KGBs fryktede spesialfengsel for politiske fanger. Ingen vet når den spiondømte nordmannen kan komme hjem til familien sin i Kirkenes.

- Frode Berg var på oppdrag i Russland for kongen og fedrelandet. Han ble sendt til Moskva av E-tjenesten, sier ordfører Rune Rafaelsen i Bergs hjemkommune Sør-Varanger til Dagbladet.

25. oktober feires 75 års dagen for frigjøringen av Øst-Finnmark. I oktober 1944 jaget Den røde armé nazistene, og den nord-østligste delen av Norge ble frigjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer