«Bør jeg bygge om fjøset mitt?»

ALTA (Dagbladet): - Mitt inntrykk av Jens var at han var overflatisk og overkjørende, sier gårdbrukeren Jo-Tore Lampe fra Øvre-Alta. Han ringte statsministeren i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva er framtidsutsiktene for oss gårdbrukere. Er det noe poeng for meg å satse videre? var Jo Tores første spørsmål til statsministeren.

Jens: - Generelt må jeg svare ja til det.

Jo-Tore: - Men kan jeg ta sjansen på å bygge om fjøset med de kostnader det fører med seg?

Jens: - Jeg kan ikke ta stilling til om du bør bygge om fjøset, men generelt har jeg tro på landbruket. Landbruket må likevel regne med krav om omstilling og modernisering. Internasjonale krav vil også medføre mindre rom for subsidiering.

Jo-Tore: - Men vi i Finnmark må jo ha støtte?

Jens : - Ja, støtte skal dere selvsagt få, men det kan ikke være ubegrenset. Selv med Senterpartiet i regjering har det blitt færre bønder. For oss er det viktig at matprisene blir lavere. Dersom den prisen bonden får, reduseres vesentlig, må bøndene få kompensasjon.

- Jeg ønsket å få vite konkret om min planlagte satsning på ny driftsbygning til 2- 3 millioner kroner vil være liv laga. Svaret jeg fikk overbeviste meg ikke om Arbeiderpartiets landbrukspolitikk. Jeg hadde håpet på et konkret svar, så akkurat nå har jeg liten tro på Ap's landbrukspolitikk, sier Lampe.