Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bør Jens trekke seg?

Thorbjørn Berntsen ber Jens Stoltenberg trekke seg som lederkandidat av hensyn til Jaglands helse. Karita Bekkemellem Orheim liker svært dårlig utspillet fra Ap-veteranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorbjørn Berntsen sier til Dagbladet at lederkrangelen må avblåses før Jagland og Stoltenberg tar livet av hverandre.

- Jens kunne ha avklart lederspørsmålet. Det gjorde han ikke, og jeg er sikker på at han har det veldig tungt nå, sier Berntsen.

Til VG sier han at Stoltenberg nå bør godta å bli sittende som Jaglands nestleder i to år til. Den oppfordringen gjør Arbeiderpartiets Karita Bekkemellem Orheim svært indignert.

- Jeg mener at vi alle sammen er nødt til å besinne oss, og at denne debatten ikke fører noen plass hen for Arbeiderpartiet, sier hun til NRK.

Skylder ikke på Jens

Bekkemellem Orheim legger til at Thorbjørn Berntsen er en politiker som hun personlig har stor respekt for, og som har vært et forbilde. Men nå mener hun at folk faktisk bør roe seg litt ned.

- Det aller viktigste nå er at Thorbjørn Jagland må bli frisk, og jeg synes det er utidig å bruke Thorbjørns sykdom på dette tidspunktet, slik vi nå ser det, sier Karita Bekkemellem Orheim.

Thorbjørn Jaglands natt på Rikshospitalet forløp uten dramatikk, og i 09.30-tida vurderer legene om Ap-lederen er frisk nok til å utskrives. Sykehuset tilbyr ham å bli liggende dersom han ønsker mer fred og ro.

- Jeg har ikke blitt informert om noen utvikling i Jaglands tilstand i løpet av natta, sier informasjonssjef Trine Lind ved Rikshospitalet.

Legevisitt klokka 09

Hun hadde gitt klar beskjed om å bli holdt løpende oppdatert dersom noe uventet skulle skje med landets mest mediedekte pasient for tiden.

- Det betyr at natta antakelig har gått helt normalt. Legevisitten blir foretatt i 09-tida, og tidligst en halvtime seinere vet vi hva som skjer videre, sier Lind til Dagbladet.no.

Resultatet av prøver og undersøkelser samt samtaler med Jagland, avgjør om legene tilbyr Ap-lederen å forlate sykehuset. Jagland har vært under et enormt press den siste tida og sov store deler av gårsdagen etter innleggelsen. Dersom han ønsker mer fred og ro, stiller sykehuset sine senger til disposisjon.

- Det avgjør han selv. Vi får se hvordan han føler seg i dag, sier Lind.

Fant ikke årsaken

Det var i 09.30-tida i går at Thorbjørn Jagland ble etterlyst da han ikke kom til et avtalt møte. Sekretæren hans fant ham sammensunket i en stol på kontoret. Etter et besøk av Stortingets bedriftslege, ble han båret ut til en ventende ambulanse i 10.30-tida.

Lege Svein Simonsen ved Rikshospitalet opplyste i går kveld at det sto bra til med Ap-lederen, men at de ikke hadde funnet årsaken til sammenbruddet. Han frarådet også besøk av andre enn den nærmeste familien. Jaglands kone Hanne Grotjord og hans to sønner ønsket ikke å prate med pressen da de var på sykebesøk i går.

<B>FIKK OPPFORDRING:</B> - Jeg hadde en samtale med Jens for fjorten dager siden. Da sa jeg rett ut: Gjør det klart nå at du ikke er lederkandidat, sier Thorbjørn Berntsen. Her er Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland på pressekonferansen etter sentralstyremøtet mandag.
Hele Norges coronakart