Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bør kjennes skyldig i overlagt drap

- Bevisene etterlater ingen tvil, sa aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor Randi Gabrielsen avsluttet sin prosedyre i dag med å be juryen finne tiltalte Trond Ramsland skyldig i overlagt drap.

Forsvareren, Kaj Wigum, ba om at tiltalte frifinnes. Han brukte ikke tid i sin prosedyre på å argumentere mot bevisene som er lagt fram i saken. I stedet la han stor vekt på å forsøke å overbevise juryen om at Ramsland måtte frifinnes for overlagt drap selv om han ble kjent skyldig i drap.

- Hvis juryen ikke kan se bort fra at drapet skjedde i affekt, må dere svare nei på spørsmålet om det var overlagt, sa Wigum.

Sterke bevis

Aktor viste i sin prosedyre til at både en parkeringsbillett funnet i lommen på tiltalte og blod på bilen hans er avgjørende bevis.

- Parkeringsbilletten alene ville vært bevis godt nok. Den viser at Ramsland var på stedet da hans tidligere kone Ingse Rønnestad ble skutt og drept. I tillegg er hennes blod funnet på Ramslands bil. Dette nagler bilen til drapsstedet, sa aktor.

Hun åpent sin prosedyre med å si at tvilen skal komme tiltalte til gode.

- Den rimelige og fornuftige tvil skal komme tiltalte til gode. Men det gjelder ikke enhver konstruert tvil, sa aktor, som mente at tiltalte i denne saken har forsøkt å så tvil langt utover rimelighetens grenser.

- Henrettelse

I tillegg til de fysiske bevisene kommer vitneutsagn. Ramslands bil er observert kjørende ut fra parkeringshuset straks etter at Ingse Rønnestad var skutt. Et vitne har også gjenkjent Ramsland bak rattet.

Rønnestad ble skutt med en colt. Ammunisjon og eske til et slikt våpen ble funnet hjemme hos Ramsland. Han skulle møtt sin tidligere kone i retten samme dag, men møtte ikke opp og kjørte i stedet vekk fra Bergen. Han har forklart at han ikke husker noe fra denne dagen, noe de psykiatrisk sakkyndige ikke fester lit til.

Randi Gabrielsen karakteriserte drapet som en ren henrettelse, og hun mente kriteriene for å si det var overlagt er til stede. (©NTB)

BØR DØMMES FOR OVERLAGT DRAP: Det mener aktor Randi Gabrielsen om Trond Ramsland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media