Bor lenger på krisesenter

Minoritetskvinner i overtall. Har problemer med å skaffe seg leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De siste årene har kvinner fått stadig lenger opphold på krisesentre. I 2005 varte et gjennomsnittlig opphold på kristensenter i 22 døgn, mot 19 i 2004. Årest tall er ennå ikke klare, men økningen fortsatte, opplyser daglig leder i kristesentersekretariatet Tove Smaadahl til Vårt Land.

I 2005 var det for første gang flere kvinner med minoritetsbakgrunn på krisesentere enn norske kvinner. I fjor økte denne andelen ennå mer. Disse kvinnene blir også boende lenger.

- Erfaringen viser at disse blir boende lenger. Hjelpebehovet er stort, de må ofte avklare oppholdstillatelse og få hjelp til søknader. Noen er lite orientert i samfunnet, og det er ikke lett å få leilighet til dem når de skal etablere seg etterpå, sier Smaadahl.  

Enkelte kvinner blir boende over ett år.

Hver tredje kvinne med minoritetsbakgrunn på krisesentre er gift med norske menn.

Mennene som utøver volden kommer fra alle samfunnslag, sier Smaadahl.

- De er i alle samfunnslag, men vi har erfart at kvinner som kommer til krisesentrene har lav økonomisk status.

LENGE PÅ KRISESENTER: Menneskehandel og stramt boligmarked er to av grunnen til at kvinner bor stadig lenger på krisesenter, sier Tove Smaadahl, daglig leder i Krisesentersekretariatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer