Bor med 5000 skorpioner

Thai-kvinne vil sette ny verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hun kalles for skorpion-dronningen. Kanchana Ketkaew forsøker nå å slå sin egen verdensrekord ved å bo på et rom med 5000 skorpioner. Øvelsen skjer i regi av Pattayas «Believe it or not! museum» og foregår på et kjøpesenter i samme byen.

22 desember entret hun rommet og kommer ikke ut igjen før 24. januar. Da vil hun tilbragt 33 dager i selskap av de giftige dyrene.

- Å sette ny rekord har vært drømmen min i årevis, sa Kanchana Ketkaew før hun flyttet inn med skorpionene. Hun forteller at hun alltid har elsket dyr og at hun har flyttet sin mentale grense for å overkomme frykten for skorpionene.

Bitte lille julaften slo hun nok en rekord. Da klarte den uredde 39-åringen å holde en skorpion i munnen i to minutter og tre sekunder. Nettavisen Nation skriver at vitnene som inkluderer turister og reportere var lamslått av prestasjonen.

IKKE REDD: Kanchana Ketkaew har flyttet grenser for å overkomme frykten. Foto: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT
IKKE REDD: Kanchana Ketkaew har flyttet grenser for å overkomme frykten. Foto: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT Vis mer

Skorpiondronningen vant sitt navn i 2002 da hun tilbragte 32 dager i strekk med 3400 kravlende skorpioner. Da ble hun stukket ni ganger i løpet av rekordforsøket.

To år senere ble rekorden slått av malaysiske Nor Malena Hassan. Nå skal Ketkaew ta rekorden tilbake.


SKORPION I MUNNEN: Kanchana Ketkaew har verdensrekorden som lyder på to minutter og tre sekunder. Foto: EPA/NARONG SANGNAK
SKORPION I MUNNEN: Kanchana Ketkaew har verdensrekorden som lyder på to minutter og tre sekunder. Foto: EPA/NARONG SANGNAK Vis mer