Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bør sone sammen

BREDTVEIT (Dagbladet): Per og Veronicas mentale helse er et tungt argument for felles soning. - Generelt er det viktig for ektefeller å sone sammen, sier Svein Haugsgjerd, Veronicas psykiater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veronica Orderud har nå begynt å fatte at hun er kjent skyldig, og at kjennelsen etter all sannsynlighet blir stående.

Det sa Veronicas psykiater Svein Haugsgjerd til Dagbladet i går kveld, etter å ha besøkt henne i Bredtveit kvinnefengsel.

Også Per Orderud har begynt å forstå dette: Skal han se sin kjære framover, må det skje bak murene.

- Nå vil de ha felles soning, sier psykiater Haugsgjerd.

Da kan ekteparets mentale helse bli det avgjørende argumentet. Haugsgjerd vil ikke gå inn i en debatt om soningsforholdene for det som kan bli Norges lengstsonende ektepar, men:

- Generelt er det viktig for den mentale helsa at ektefeller får sone sammen.

Selvutslettende

Ekteparets støttespillere beskriver overfor Dagbladet hvordan ektefellene Orderud har tenkt mer på den andre enn på seg selv i etterkant av den knusende kjennelsen i Eidsivating lagmannsrett torsdag. De vet ikke når de får se hverandre - og det sliter på dem begge.

Siden lagmannsretten knuste ekteparet Orderuds tro på frifinnelse, har Veronica vært oppløst i tårer, mens Per har reagert med apati. Veronica er glad for at ektemannen nå får medisinsk hjelp.

Uvisst på Ahus

Per Kristian Orderud ble innlagt på Akershus universitetssykehus (Ahus) fredag kveld.

Per Orderud viste i går ingen tegn til bedring i forhold til dagen før. Han har foreløpig ikke fått noen diagnose.

- Det er usikkert hvor lenge han blir værende. Han er fortsatt til utredning, sier privatetterforsker Harald Olsen til NTB.

Både Per og Veronica Orderud har hatt selvmordstanker, men Veronica skal ikke være aktuell for innlegging. Harald Olsen sier til Dagbladet at Veronica sier hun vil «holde seg oppe for Pers skyld».

VIL VÆRE SAMMEN: Midt i fortvilelsen har Per og Veronica håp om å få sone sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!