Pride:

- Bør sparke lærer etter Pride-uttalelser

Venstre-topp i Bjerke bydel, Aleksander Engevik, reagerer sterkt på flere av uttalelsene læreren Anders Noreng har kommet med om Osloskolen og Pride-markering. Nå mener han kommunen burde sparke læreren.

MENER LÆREREN MÅ GÅ: Leder av Bjerke Venstre, Aleksander Engevik, mener elevene på Bjerke skole ikke lenger er trygge som følge av at en lærer ved skolen har gått offentlig ut i debatten om Pride og Osloskolens markering. Foto: Vidar Sandnes / Privat
MENER LÆREREN MÅ GÅ: Leder av Bjerke Venstre, Aleksander Engevik, mener elevene på Bjerke skole ikke lenger er trygge som følge av at en lærer ved skolen har gått offentlig ut i debatten om Pride og Osloskolens markering. Foto: Vidar Sandnes / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette handler ikke om politisk uenighet. Flere av tingene Anders Noreng har uttalt, er legitime politiske meninger. Det er måten disse meningene presenteres sammen med fordommer som er problemet, sier Aleksander Engevik til Dagbladet.

Han er leder i Bjerke Venstre og sitter i oppvekst- og kulturkomiteen i Oslo-bydelen.

Likevel understreker Engevik at han ikke uttaler seg på vegne av Venstre når han nå sier at Noreng bør sparkes fra jobben som lærer ved Årvoll skole i samme bydel for sine holdninger.

Reagerer

- Norengs uttalelser om at man i den norske skolen bedriver indoktrinering og trer en kjønnsideologi ned over barna, bryter både med formålsparagrafen, opplæringsloven og læreplanen, sier Engevik til Dagbladet.

Først uttalte Noreng seg i en artikkel på NRK, hvor han blant annet mente at skolen «pusher» ideologi på barn.

Redd Barna, samt samfunnsdebattant og utdannet lærer Sofie Frøysaa er blant dem som svarte Noreng på hans uttalelser om Pride og foreningen bak arrangementet.

Så svarte Noreng, sammen med Peter Risholm i Foreldrenettverket.no, på kritikken i en kronikk i VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer