Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bør sparke rådmennene

Etter Terra-skandalen bør de ansvarlige rådmennene sparkes, mener Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De ansvarlige rådmennene i Nordlands-kommunene der Terra-avtalene er inngått, bør miste jobbene sine, mener Fremskrittspartiet.

Grunnen er at de ikke har gjort jobben sin og dermed har ført politikerne på ville veier, sier Per Willy Amundsen, nestleder i Kommunalkomiteen på Stortinget.

- Kommunestyrene bør kvitte seg med dem som fortsatt sitter umiddelbart, sier Amundsen til NRK.

- Hvis jeg hadde vært ordfører i en kommune og hadde en rådmann som anbefalte meg å plassere fellesskapets midler i gambling på internasjonale børser, hadde jeg anbefalt rådmannen å finne seg noe annet å gjøre, sier han.

- Ble dysset ned
Kommunepolitikere i Rana og Hemnes mener Terra-skandalen i Nordland ble bevisst dysset ned.

- Først over en måned etter at de første garantikravene kom til kommuneadministrasjonen i sommer, ble vi informert, sier leder i Rana Høyre, Kai Henriksen, til NRK.

- Fikk følger for valget
Både Henriksen og tidligere varaordfører i Hemnes, Eirin Johnsen Myran tror valgresultatet kunne blitt et annet om saken hadde blitt kjent.

- Om sannheten hadde kommer fram under valgkampen, hadde det nok fått konsekvenser for valget, sier Myran.

(NTB)

-MÅ SPARKE RÅDMENNENE: Per Willy Amundsen (Frp), nestleder i Kommunalkomiteen på Stortinget, mener de ansvarlige rådmennene i nordlandskommunene som nå er i økonomisk krise bør få sparken. Foto: Knut Falch / SCANPIX
-MÅ SPARKE RÅDMENNENE: Per Willy Amundsen (Frp), nestleder i Kommunalkomiteen på Stortinget, mener de ansvarlige rådmennene i nordlandskommunene som nå er i økonomisk krise bør få sparken. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling