- Bør suspenderes fra jobben

Kommunikasjonseksperter mener Cecilie Ditlev-Simonsen tærer hardt på Hydros omdømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Konsernledelsen i Hydro hevder at at kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsens økonomiske oppgjør med eksmannen er å anse som en privat konflikt, og ikke vil få betydning for hennes jobb. 

Kommunikasjonsrådgivere har en annen mening:.

Bør suspenderes

Ekspert på omdømmehåndtering og merkevarebygging Christian Sinding mener Hydro bør ta grep i forhold til sin kommunikasjonsdirektør:

- Jeg mener det hadde vært klokt å si at hennes rolle som kommunikasjonsdirektør suspenderes i påvente av at en eller annen objektiv sannhet er kommet fram i denne saken, sier Christian Sinding til Kampanje.com.

Han mener Ditlev-Simonsen nå tærer på Hydros omdømme, særlig fordi selskapet allerede er ute i hardt vær omdømmemessig.

Kan ikke skille

- Det er ingen tvil om at denne saken virker negativt for Hydros omdømme, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Moe til Dagbladet.no.

I HARDT VÆR: Konserndirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro har ansvar for kommunikasjon og omdømme. Hun svekker selv selskapets omdømme, mener kommunikasjonsrådgivere. Foto: Scanpix
I HARDT VÆR: Konserndirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro har ansvar for kommunikasjon og omdømme. Hun svekker selv selskapets omdømme, mener kommunikasjonsrådgivere. Foto: Scanpix Vis mer

Hun mener det er umulig å operere med noe skille mellom å være privatperson og å være representant for en bedrift, når man som en del av ledelsen opptrer i det offentlige rom. Særlig ikke når det gjelder en toneangivende bedrift som Hydro.

- Ditlev-Simonsen er en del av konsernledelsen i Hydro, og dersom det viser seg at midler hun har disponert har vært unndratt beskatning, er det klart det får betydning for omdømmet, ikke minst med hensyn til hennes ansvarsområde.

- Med det utgangspunktet Hydro har - blant annet flere uker med opsjonsbråk hvor hun var en av de begunstigede, er denne saken spesielt uheldig for selskapet, mener Kristin Moe.

Hvorvidt det får betydning for hennes stilling, gjenstår å se.

-Men generelt bør en person som har opptrådt lovstridig på et område som fratar vedkommende den nødvendige tillit til å fylle sin rolle, finne seg noe annet å gjøre, sier  Moe.- Bør trekke seg

- Det er ikke bra for Hydro å bli assosiert med kakseri og hemmelige kontoer i Sveits, sier direktør for Dinamo PR, Berly Lund Grønning til  Dagbladet.no.

Hun mener Cecilie Ditlev-Simonsen - uansett hvor involvert hun er i dette - nok gjør klokest i å holde seg unna offentligheten en periode.

- Hydro har mange andre gode kommunikasjonsfolk som kan fronte Hydro mens dette står på, mener Lund Grønning.

Hun sier at selv om  saken er en privatsak rent juridisk, er den ikke det når det gjelder omdømmet.

- Det er helt klart at når selskapet nok en gang - etter sommerens opsjonsthriller – flashes i media på en sak som er klart negativ, er det ikke sunt rent omdømmemessig.

- En ting er de faktiske forhold – som enda ikke er avklart – en annen ting er hva folk føler og tenker når de nå etter hvert leser om dette. En toppleder kan  for eksempel ikke stå for en ting privat og noe annet profesjonelt. Det er lederne som bærer omdømmet, sier Lund Grønning.

Geelmuyden kritisk

Også Hans Geelmuyden i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese mener dette går hardt utover Hydros omdømme.

- Først var det informasjonshåndteringen av opsjonssaken i Hydro. Dernest er det dette oppslaget om en disputt med eksmannen. Begge sakene er omdømmebelastende for Hydro, sier Hans Geelmuyden.

Cecilie Ditlev- Simonsen har forøvrig tidligere vært ansatt som kommunikasjonsrådgiver i hos Geelmyuden-Kiese.

Betyr ikke noe

Informasjonsjef Tor Steinum i Hydro tror ikke skilsmissekonflikten og de økonomiske kalamitetene har noe å si:

- Jeg kan ikke tenke meg at noen kan finne på å lage noe  omdømmeproblem av at noen slenger rundt seg med påstander, sier han til Kampanje.com.