Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bør ta seg noe sterkere enn en kald brus

Jens Stoltenberg måtte forsvare Ola Borten Moe i spørretimen.

PROVOSERER: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe provoserer med sine uttalelser om at det bør startes leteboring i Lofoten allerede i høst.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PROVOSERER: Olje- og Energiminister Ola Borten Moe provoserer med sine uttalelser om at det bør startes leteboring i Lofoten allerede i høst. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje- og energiminister Ola Borten Moes (Sp) uttalelser om at det bør startes leteboring i Lofoten til høsten, ble et hovedtema i spontanspørretimen i formiddag.

Deltar i Sp-diskusjon Statsminister Jens Stoltenberg slo fast at regjeringens politikk ligger fast, og at Borten Moe deltar i en Senterpartidiskusjon om hva som skal være politikken for neste periode.

- Man må skille mellom to ting: Regjeringens politikk er nedfelt i forvaltningsplanen, det har også Ola Borten Moe slått fast. Jeg oppfatter at han har startet en debatt i Sp om hva som skal skje i neste stortingsperiode. Først får Ap avklare hva de vil mene. Så får vi starte forhandlinger om regjeringens politikk når vi har valget, og skal drøfte Soria Moria III, sa Stoltenberg.

- Bør drikke noe sterkere Flere opposisjonsrepresentanter spurte statsminister Jens Stoltenberg om man kan stole på at statsråder som uttaler seg, uttaler seg på vegne av regjeringen. Til NRK-nyhetene i morges anbefalte SV-representant Snorre Valen Sp-statsråden å ta seg en kald brus. KrF-leder Knut Arild Hareide, som åpnet ballet i spørretimen litt senere, sa at han for en gangs skyld anbefaler olje- og energiministeren å ta seg noe sterkere.

- På ett område lykkes regjeringens fornyingspolitikk. Når det gjelder oljeboring i Lofoten og Vesterålen fornyes politikken fra time til time, mente Hareide.

Ap-landsmøtet Stoltenberg understreket at neste stortingsperiode starter etter valget, og altså i høst. Han sa at Ap på landsmøtet i april vil ta stilling til spørsmålet om konsekvensutredning for Lofoten og Vesterålen.

-

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!