SER HVOR DU BOR: Dataanalytikere fra Universitetet i Oxford har plottet supporter-tilhørighet for derbyoppgjør og hele Premier League basert på twitter-meldinger. Grafikk: Universitetet i Oxford
SER HVOR DU BOR: Dataanalytikere fra Universitetet i Oxford har plottet supporter-tilhørighet for derbyoppgjør og hele Premier League basert på twitter-meldinger. Grafikk: Universitetet i OxfordVis mer

Bor United-fans egentlig i Manchester?

Forskere avliver myter om hvor supportere egentlig bor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Du har sikkert deltatt i diskusjonen på ett eller annet tidspunkt, kanskje opptil flere ganger:

Er det slik at supportere av Manchester United er en gjeng tilreisende medgangssupportere, mens folk som faktisk bor i indre deler av byen gir blaffen i United - fordi de er hardcore supportere av Manchester City?

MANCHESTER:: Sorry, City-supportere, men i Manchester er det mye rødt. Grafikk: Universitetet i Oxford
MANCHESTER:: Sorry, City-supportere, men i Manchester er det mye rødt. Grafikk: Universitetet i Oxford Vis mer

En gjeng dataanalytikere ved Universitetet i Oxford satte seg som mål å finne svaret en gang for alle. Nå hevder de å ha avlivet myten.

I overtall Ifølge kartleggingen utført ved Institutt for internettstudier er det ikke sant: Også United-supportere bor i Manchester by.
Ikke bare det: Det skal visstnok være skrekkelig mange av dem. I store deler flere røde enn lyseblå.

Samtidig avviser de en annen myte om Manchester United-supporterne: Laget har ingen stor fanskare i London eller i sør-øst.

ARSENAL VS TOTTENHAM: London sett med supporter-øyne. Grafikk: Universitetet i Oxford
ARSENAL VS TOTTENHAM: London sett med supporter-øyne. Grafikk: Universitetet i Oxford Vis mer

Det dataanalytikerne har gjort er å overvåke twitter-meldinger og plotte aktiviteten på det sosiale mediet geografisk. Dette holdt de på med fra sesongstart og fram til jul.

Hele Premier League I det interaktive kartet de har utarbeidet kan man zomme seg ned til hvert enkelt postnummer og se hvordan supporterbasen fordeler seg over hele Storbritannia.

I kartet kan man velge hvilket lag i Premier League man ønsker å se nærmere på - eller velge forholdet mellom derby-klubber som Liverpool-Everton, Arsenal-Tottenham eller Newcastle-Sunderland.

Hysj-hysj Avisa Daily Telegraph har studert twitter-kartet og funnet ut at Liverpool er enormt populært i Nord-Irland og i Wales. At Arsenal har en liten enklave med solid støtte midt i Tottenham-land.

LIVERPOOL VS TOTTENHAM: Delte meninger i Liverpool. Grafikk: Universitetet i Oxford
LIVERPOOL VS TOTTENHAM: Delte meninger i Liverpool. Grafikk: Universitetet i Oxford Vis mer

Og til slutt:

- La oss hviske det: Norwich har massiv støtte i Ipswich, skriver avisa om naboklubbene med svært lite sympati for hverandre.

MANCHESTER:: Sorry, City-supportere, men i Manchester er det mye rødt. Grafikk: Universitetet i Oxford
MANCHESTER:: Sorry, City-supportere, men i Manchester er det mye rødt. Grafikk: Universitetet i Oxford Vis mer

Se de interaktive kartene her
 

KANARIGULT: Denne fuglen er ikke spesielt godt likt på grunn av sin utbredelse i store deler av Ipswich. Grafikk: Universitetet i Oxford
KANARIGULT: Denne fuglen er ikke spesielt godt likt på grunn av sin utbredelse i store deler av Ipswich. Grafikk: Universitetet i Oxford Vis mer