Bør vurdere ny Lund-kommisjon

Berge Furre reagerer sterkt på påstandene om ulovlig overvåking av Jens Stoltenberg.

SKJEDD MYE: - På 13 år har det skjedd så stor utvikling innenfor teknologien at man bør vurdere en ny gjennomgang av sikkerhetstjenesten. En ny Lund-kommisjon kunne vært en god idé, sier Berge Furre. Her fra en pressekonferanse da Lund-rapporten ble lagt fram. Foto: SCANPIX
SKJEDD MYE: - På 13 år har det skjedd så stor utvikling innenfor teknologien at man bør vurdere en ny gjennomgang av sikkerhetstjenesten. En ny Lund-kommisjon kunne vært en god idé, sier Berge Furre. Her fra en pressekonferanse da Lund-rapporten ble lagt fram. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): - Slike tjenester er ganske risikable i et demokrati og vi må følge den teknologiske utviklingen tett. Derfor er det viktig at denne saken blir rullet opp, sier SV-veteran Berge Furre.

Han satt i Lund-kommisjonen, som la fram Lund-rapporten i 1996. Rapporten avslørte en omfattende overvåkning av norske kommunister, sosialister og andre personer og grupper overvåkningstjenesten anså for å representere en trussel mot rikets sikkerhet. Ulovlig overvåkning- På 13 år har det skjedd så stor utvikling innenfor teknologien at man bør vurdere en ny gjennomgang av sikkerhetstjenesten. En ny Lund-kommisjon kunne vært en god idé, sier Furre.

I går kveld smalt nyheten om at Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST). Ifølge TV 2 sjekker Kripos om FOST kan ha bedrevet ulovlig overvåkning av trafikken på datalinjene som tilhører departementene og Statsministerens kontor.

En sentral kilde sa seint i går kveld til Dagbladet at saken kan ha enorme dimensjoner.

- Alvorlig sakEtter det Aftenposten erfarer har FOST blant annet sjekket nettsider som flere departementer og Statsministerens kontor har vært inne på. Dette er i strid med sikkerhetstjenestens instruks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer