Bord og stoler ristet

Frykter vulkanutbrudd på Tenerife.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå frykter innbyggerne at et nytt og kraftig vulkanutbrudd er under utvikling. Siden 22. april er det målt flere kraftige rystelser. Natt til onsdag målte kanariske vulkanologer et magmaskjelv til 2,7 på Richters skala inne i vulkanene nord på Tenerife.

Bord og stiler ristet

Skjelvet skyldes bevegelser av magma inne i vulkanene og 2,7 regnes som kraftig når det gjelder vulkansk aktivitet. Den økte aktiviteten de to siste ukene tyder på at noe alvorlig skjer inne i vulkanene i områdene nord for fjellet Teide.

Ifølge politiet i området Icod de los Vinos skal flere innbyggere i dalen ha merket skjelvet. I tillegg til skjelvet på 2,7 som ble registrert klokken 20.30, tirsdag kveld ble det tidligere på dagen registrert flere mindre skjelv rundt 1,5 på Richters skala.

Flere av innbyggerne her merket rystningene og inne i flere hus merket beboerne at både stoler og bord beveget seg og flere valgte å forlate husene, men det var ingen form for panikk i området. Men mange nord på øya er nå redde og frykter at det snart kommer et nytt og kraftig vulkanutbrudd i området.

Forbereder seg på utbrudd

Den kanariske regjeringen har nå varslet høy beredskap for området og har bedt om et hastekart fra de kanariske vulkanologene hvor risikoområdene er godt market. Regjeringen forbereder seg på at det snart kan komme et vulkanutbrudd som krever en ny og effektiv beredskapsplan for nordsiden av øya.

Episentret for de nye vulkanskjelvene ligger i Santiago del Teide, La Guancha, Icod de los Vinos, Guma de Isora, Puerto de la Cruz og Orotava.

Følg med på Canariposten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer