Mona Lisa-skytingen:

Bord, stoler og ølglass haglet. Så ble to skudd avfyrt mot Young Guns-medlem, mener politiet. På mandag starter rettssaken

- Jeg er redd for Young Guns, sa tiltalte i et fengslingsmøte.

RETTSAKEN STARTER MANDAG: Mandag starter straffesaken mot en 32 år gammel mann som er tiltalt for drapsforsøk ved inngangen til baren Da Vinci i restauranthuset Mona Lisa i Oslo. FOTO: NTB Scanpix / Politiet
RETTSAKEN STARTER MANDAG: Mandag starter straffesaken mot en 32 år gammel mann som er tiltalt for drapsforsøk ved inngangen til baren Da Vinci i restauranthuset Mona Lisa i Oslo. FOTO: NTB Scanpix / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Natt til søndag 10. mai i fjor brøt det ut masseslagsmål og ble løsnet skudd utenfor baren Da Vinci i restauranthuset Mona Lisa i Øvre Slottsgate i Oslo.

Fire menn i 30-åra, som alle var kjente gjengkriminelle, ble siktet etter skuddløsningen. I slagsmålet ble tre personer skadd, to av dem hadde knivskader. To ble siktet for kroppsskade, den tredje for politivold.

Mandag starter straffesaken mot en 32 år gammel mann som er tiltalt for drapsforsøk ved inngangen til baren.

Av tiltalen går det fram at 32-åringen rettet en pistol mot en 33 år gammel mann, som ifølge Dagbladets kilder skal være tilknyttet det kriminelle gjengmiljøet Young Guns. 32-åringen, som tidligere var tilknyttet Young Guns, avfyrte to skudd, med lyktes ikke med å treffe 33-åringen.

32-åringen er er også tiltalt for brudd på våpenloven og for å ha forulempet offentlig tjenestemann. Mannen hadde med seg en pistol med tre skarpe skudd.

- Siktet ute i det tomme rom

- Han erkjenner seg ikke skyldig i drapsforsøk, sier 32-åringens forsvarer, Trygve Staff, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer