Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bordell- ranerne avslørte seg selv

Etter at de hadde ranet to prostituerte med maskingevær, bestemte de østeuropeiske ungguttene seg for å feire. Så ringte telefonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var nemlig i hælene på ransmennene.

Det var klokka 19.15 i går kveld at politiet fikk melding om at et bordell i Kingos gate ved Aleksander Kiellands Plass i Oslo var blitt ranet av to bevæpnede menn. Politiets jakt endte på puben Storm P. på Majorstua et par timer etter.

- Jeg la merke til gutta da de kom inn på puben, for de virket så nervøse. Han ene dro opp en haug med penger fra lomma som han viste til kompisen sin, mens han andre hadde tre mobiltelefoner i jakka. Jeg regnet med de var russisk mafia eller noe, sier en 23 år gammel gutt til Dagbladet. Han satt ved bordet bak ranerne på Storm P.

På gebrokkent norsk forsøkte de to ranerne, som politiet mener er i 18-årsalderen, å kjøpe vodka eller vin å ta med seg. Da bartenderen nektet dem det, klarte de tydeligvis ikke å motstå fristelsen til å feire likevel. De slo seg til ro med et par glass hvitvin, og satte seg ned i en bås et stykke inn i restauranten, ved et bord uten vindusutsikt.

- En av guttene hadde med seg en svart skinnkoffert. Da de satte seg ved bordet skjøv han kofferten under benken, som om han prøvde å gjemme den. Det er jo ganske vanlig å legge kofferten din ved siden av deg, så jeg syntes det var ganske rart, sier øyenvitnet.

Sporet opp mobilen

Deretter reiste en av ransmennene seg opp og kom bort til 23-åringen.

- Han begynte å prate til meg på gebrokkent norsk. «Du snakker russisk,» sa han. Jeg kjente ham ikke, og ba ham gå, men han ble bare stående og stirre. Det var ganske ekkelt egentlig, sier 23-åringen.

På det tidspunktet var ranerne ennå lykkelig uvitende om at politiet hadde begynt å sirkle dem inn.

- Plutselig begynte mobiltelefonene deres å ringe. De hadde mange telefoner hver, og telefonene ringte mange ganger, sier 23-åringen. Politiet hadde da klart å peile inn en mobiltelefon som var stjålet fra en av de prostituerte. De visste derfor at ranerne befant seg på Majorstua. T-banestasjonen i bydelen ble sperret av, men uten resultat.

Så gjorde en av ranerne en feil som skulle felle dem begge:

Han svarte på telefonen.

Lagt i jern

Ifølge Dagbladets kilder hørte politiet orientalsk musikk i bakgrunnen. På det tidspunktet befant det seg allerede en rekke bevæpnede politimenn med politihunder i Majorstua-området. De begynte straks å gjennomsøke restaurantene i bydelen. Kort tid etter kom de fram til puben og restauranten Storm P.

- Fem politimenn kom inn i restauranten, og to av dem spurte guttene om legitimasjon. Da guttene ble aggressive og nektet å vise legitimasjon, la politiet dem i håndjern, sier en av mennene som jobber på restauranten.

Han tror politimennene kom overraskende på de to ranerne.

- Båsene her inne er så høye, så jeg tror ikke guttene la merke til politimennene før de sto ved bordet, sier mannen.

Deretter ble restauranten tømt for folk, og de to tsjetsjenerne ble ført ut i en ventende politibil.

Slik endte jakten, som altså startet på et bordell ved Aleksander Kiellands Plass i Oslo tidligere på kvelden.

Gratis sex

Søndag ettermiddag hadde to gutter kommet inn på bordellet som «vanlige gjester» og hatt sex med to østeuropeiske jenter som jobbet der.

Guttene hadde imidlertid ingen planer om å betale for servicen. I stedet dro de opp en pistol og et maskingevær, og truet jentene til å gi fra seg hele omsetningen. Ei av jentene ble også slått under ranet. Deretter stakk de av med en skinnkoffert full av penger og en haug mobiltelefoner. To timer seinere ble altså guttene arrestert, ved hjelp mobiltelefonene.

- Vi har nå pågrepet de to mennene vi mener står bak ranet. Vi har også funnet en rekke gjenstander som knytter mennene til ranet, blant annet en iøynefallende svart koffert, sier operativ uteleder Geir Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet. Ifølge politiet oppholdt de to jentene seg fortsatt på legevakta ved 23-tida søndag kveld. De skulle deretter bli avhørt av politiet.

Etter beskrivelsen å dømme gjennomførte de to mennene et liknende ran natt til søndag i en leilighet i Kaj Munks vei på Tåsen, opplyser politiet til NTB.

Ranet på Tåsen ble utført på samme måte som det i Kingos gate.

  • Siktelsen mot de to mennene vil først bli utformet i dag.
TRUENDE: En av ranerene ble aggressiv da han så at Dagbladets fotograf tok bilder. Politiet måtte derfor stagge gutten, før de tok han med inn i den ventende politibilen.
HER ENDTE JAKTEN: Både politihunder og bevæpnede politimenn ble satt inn i jakten på ranerene. Politiet oppsporet dem tilslutt her på puben Storm P. på Majorstua ved hjelp av en mobiltelefon guttene hadde stjålet fra en av de prostituerte kvinnene.
GODT BESKYTTET: Da politiet ransaket ranerene fant de pass, mobiltelefoner og en haug med kondomer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media