Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bordellkonge» for retten i København

En 46 år gammel mann måtte i dag møte i byretten i København, tiltalt for å drevet 13 bordeller og utnyttet kvinner fra Thailand og Øst-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken er et resultat av to års etterforskning og innvarsler en mer kompromissløs kamp mot personer som til nå har utnyttet den liberale danske holdningen til bordelldrift.

Ulovlighetene er blitt så åpenlyse at verken politiet eller politikerne i Folketinget lenger kan lukke øynene for det store antallet østeuropeiske og asiatiske kvinner som mer eller mindre frivillig er sysselsatt i dansk prostisjonsvirksomhet.

Enorme beløp

Til nå har ikke de danske myndighetene gjort stort for å rettsforfølge halliker og bordellmammaer. Men pressens avsløringer av usle arbeidsvilkår for de utenlandske kvinnene og de enorme beløp som undras skatt, har ført til en holdningsendring.

Allerede for tre år siden ble den tiltalte 46-åringen avslørt som stor-hallik, men først nå har politiet bevismateriale nok til å stille mannen for retten.

Russisk kvinne

I tillegg til 46-åringen er en annen danske og en latvisk-født kvinne tiltalt for medvirkning. Men hovedpersonen i saken, en russisk-født kvinne, som ifølge Ekstra Bladet bor i Tsjekkia, er ikke tiltalt. Ifølge politiet skal 46-åringen ha tjent ni millioner kroner på bordellvirksomhet fra 1996 til 1998.

Danske myndigheter er klar over det store omfanget av den lukrative prostitusjonsvirksomheten. Men det er bare politiet i København som til nå har prioritert etterforskningen av slike saker.

Andre politikamre mener etterforskningen i prostitusjonssakene er så ressurskrevende at resultatet sjelden står i forhold til innsatsen.

(NTB)