- Bordellmor hadde 400 prostituerte

En 47 år gammel kvinne er i Danmark tiltalt for bordellvirksomhet. Hun sier til sitt forsvar at virksomheten gikk så dårlig at hun selv måtte selge kroppen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener kvinnen har snytt statskassen og danske kommuner for minst fire millioner kroner. Påtalemyndigheten krever også tilbake de åtte millionene hun skal ha tjent på sin bordellvirksomhet, melder avisa B.T..

Bordellmoren sier at virksomheten ga et kjempeunderskudd og at hun selv måtte selge kroppen sin for å få det til å gå rundt.

- Alle kan jo se at hun ikke er rik. Hun lever ikke et liv i sus og dus, men en ganske normal tilværelse i en vanlig villa, sier forsvarer Morten Wagner.

Noe han åpenbart har oversett er at politiet har beslaglagt verdier for flere millioner kroner. Hun eier blant annet et luksussommerhus og to byeiendommer.

400 ansatte

I løpet av de siste ni åra skal kvinnen ha hatt 400 prostituerte kvinner i sine rekker. Ved «massasjestudioer» i Fredrikshavn, Aalborg, Randers, Århus og Viborg har kvinnene solgt sex. Prisen for å benytte bordellmorens silkelakner og kondomer var ifølge de prostituerte som er avhørt i retten - 1400 kroner dagen.

- Hun visste ikke at virksomheten var ulovlig. Danskene har jo akseptert prostitusjon og derfor skal hun frifunnes, sier Wagner.

Politifullmektig Jesper Rodkær er derimot ikke helt enig.

- Vi har ganske riktig akseptert prostitusjon, men ikke at noen tjener penger på kroppene til andre.

Rodkær mener 47-åringen bør dømmes til mellom tre og tre og et halvt års fengsel.