Bordlampe var vase til 44 millioner

Ogden Reid syntes at vasen fra bestefar var pen og gjorde den om til en bordlampe. Bordlampen viste seg å være verdt 44 millioner kroner!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske diplomaten og pressemannen Ogden Reid hadde ingen anelse om at bordlampa han hadde stående hjemme i 33 år, var en verdifull antikk porselensvase. Nå er vasen solgt for over fem millioner dollar.

Reid fylte sand i vasen, slik at den skulle stå stødig, og festet lampearmatur i halsen på den. Dermed fikk han det han syntes var en riktig pen bordlampe, og den fikk heldigvis stå i fred for husets barn og hunder.

For vasen er mer enn 250 år gammel og stammer fra Qing-dynastiets Kina. Den er dekorert med et vakkert ferskenmønster, og oppnådde en pris på 5,32 millioner dollar (44,5 millioner kroner) da den tirsdag ble solgt på auksjon hos Sotheby's i Hongkong.

Reids bestefar kjøpte vasen da han tjenestegjorde som amerikansk ambassadør i London i årene fra 1905 til 1912. Den er den eneste i sitt slag som kunstekspertene kjenner til, og derfor svært verdifull.

Den kinesiske forretningskvinnen Alice Cheng fikk til slutt tilslaget, etter en hard budrunde ved Sotheby's Hongkong-avdeling. I løpet av denne runden steg budene fra 1,15 til 5,32 millioner dollar.

(NTB)

FIN LAMPE:</B> Ogden R. Reid, tidligere ambassadør for USA i Israel, fikk sjokk da han oppdaget hva bordlampen var verdt. Kunsthandler Alice Cheng fra Hong Kong betalte gladelig over 44 millioner kroner.