JULETRE-NEKT: Muslimer i et borettsalg i Danmark vil ikke bevilge penger til et felles juletre. Foto: AFP / ADEK BERRY
JULETRE-NEKT: Muslimer i et borettsalg i Danmark vil ikke bevilge penger til et felles juletre. Foto: AFP / ADEK BERRYVis mer

Borettslag fikk juletre-nekt av muslimdominert styre

Men brukte 60 000 kroner for å feire den muslimske høytiden Eid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et borettslag ved Kokkedal i Nordsjælland i Danmark brukte 60 000 kroner på å feire den muslimske høytiden Eid. Da styret skulle stemme over om borettslaget skulle bevilge rundt 5000 kroner på et juletre, ble forslaget nedstemt, melder Berlingske Tidene.

Å ha et juletre på uteområdet i Egedalsvænge borettslag har vært en årelang tradisjon, men nå har styret satt en stopper for det. Beslutningen kom tre dager etter at styret brukte penger til Eid-feiringen.

Det bor mange muslimer i borettslaget, mange av dem er også representert i styret. Beboere er nå redd for at det vil skape en konflikt som ikke eksisterer i hverdagslivet.

Ingen av styrets medlemmer har til nå ønsket å uttale seg om saken, melder lokalavisen Frederiksborg Amts Avis.

Mulig politisk motiv - Det kan virke som om noen individer har behov for å markere seg. Det kan være et signal om at noen vil ha en konfrontasjon, sier Kirstine Sinclair, høyskolelektor ved Senter for midtøstenstudier ved Syddansk universitet til lokalavisen. Hun har forsket på islamiske grupper og minoriteter fra midtøsten i Europa.

En gruppe beboere skal være i gang med å samle inn penger slik at juletre-tradisjonen opprettholdes.