Borettslagsleiligheter steg mer enn ventet i august

Prisene på borettslagsleiligheter har aldri vært høyere.

BOLIGPRISENE: Prisene på borettslagsleiligheter steg mer enn ventet i august. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BOLIGPRISENE: Prisene på borettslagsleiligheter steg mer enn ventet i august. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Prisene på borettslagsleiligheter steg med 3,5 prosent i august sammenlignet med måneden før, viser tall fra Garanti Eiendomsmegling fredag.

Snittprisen per kvadratmeter endte på 31.191 kroner, opp fra 29.167 kroner i juli. Og siden dette er borettslagsleiligheter utenom Oslo er det i all hovedsak snakk om leiligheter rundt om i det ganske land.

Det siste året har prisene da steget med 3,1 prosent, fra 29.292 kroner per kvadratmeter i august 2013.

Hadde ikke regnet med dette - Vi hadde regnet med prisvekst i august, men kanskje ikke at oppgangen skulle bli såpass kraftig, ?sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Han legger til at de merker at trykket i markedet har tatt seg opp etter ferien.

Prisene har da steget med 8,7 prosent siden nyttår, og for første gang passerer prisene på borettslagsleiligheter 30.000 kroner i gjennomsnitt.

Men etter dette hoppet tror han på en roligere høst.

Moderat vekst ut året? - Vi tror på en mer moderat vekst resten av året, men vi konstaterer at utviklingen så langt har vært betydelig sterkere enn enkelte spådde på forhånd, sier Drogseth.

I august var det i snitt 4,3 bud per borettslagsbolig. Dette representerer en nedgang på 0,3 bud fra juli, og en nedgang på 1,3 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig endte på 1,8 i august i år. Dette var en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Flere nyheter Anbefaler unge med mye gjeld å binde boligrenten
Vålerenga-spiller solgte sjelden bolig for stiv pris
- Derfor er eiendomsskatt en strålende idé