Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borgar Giil Andresen (74) ble drept i Hokksund

Det skriver VG lørdag kveld.

DREPT LILLE JULAFTEN: - Borgar har en enormt stor omgangskrets, og barna vil at folk skal vite, sier bistandsadvokat Marijana Lozic om hvorfor familien nå går ut med at Borgar Giil Andresen (74) er den som ble drept i Hokksund lille julaften. Foto: Privat
DREPT LILLE JULAFTEN: - Borgar har en enormt stor omgangskrets, og barna vil at folk skal vite, sier bistandsadvokat Marijana Lozic om hvorfor familien nå går ut med at Borgar Giil Andresen (74) er den som ble drept i Hokksund lille julaften. Foto: Privat Vis mer

- Barna har ønsket seg dette, sier bistandsadvokat Marijana Lozic til Dagbladet om at familien nå går ut med navnet til mannen som ble drept i Hokksund lille julaften, Borgar Giil Andresen (74).

- Borgar har en enormt stor omgangskrets, og barna vil at folk skal vite, sier Lozic til Dagbladet.

Hun forklarer at de ved å gå ut offentlig slipper å måtte fortelle det til én og én.

«Varm og snill pappa»

Ifølge VG var Borgar Giil Andresen på vei hjem fra butikken da han ble drept.

«Borgar var for oss den varmeste og snilleste pappa, bestefar, bror og svigerfar vi kunne ønske oss. Denne tragiske hendelsen er for oss fullstendig uforståelig og han vil bli dypt savnet», heter det i en uttalelse fra familien som avisa gjengir.

Naturlig nok har drapet gått voldsomt inn på barna.

- De er fortsatt i sjokk, og er fryktelig lei seg, sier Marijana Lozic til Dagbladet.

Håper utlevering ikke treneres

Barna har fått med seg at en 59-åring er pågrepet for drapet, og har festet seg ved at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, slik Dagbladet meldte tidligere i dag.

- Nå registrerer vi at han ikke erkjenner straffskyld, men vi håper at han vil forklare seg for politiet, og at ikke utleveringen fra Sverige treneres, sier Lozic.

Hun legger til at familien stiller seg undrende til at den pågrepne så langt ikke har villet la seg utlevere til Norge.

«Klippen i livet»

Bistandsadvokat for Borgar Andresens enke, Vibeke Bille, vil ikke gi noen kommentarer, men VG har gjengitt en uttalelse fra enken:

«Min sjelevenn og klippen i livet mitt. Du var positiv, snill, hjelpsom, intelligent og hadde masse humor. Du var en følsom mann med empati for mennesker og dyr. Det smerter å miste deg».