Borgarting lagmannsrett evakuert etter bombetrussel

Gjengtiltalte i retten.

EVAKUERT: Sikkerhetssalen ved Borgarting lagmannsrett er evakuert etter en bombetrussel. I sikkerhetssalen sitter to gjengmedlemmer på tiltalebenken, tiltalt for drapsforsøk på B-gjengleder Ghulam Abbas. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
EVAKUERT: Sikkerhetssalen ved Borgarting lagmannsrett er evakuert etter en bombetrussel. I sikkerhetssalen sitter to gjengmedlemmer på tiltalebenken, tiltalt for drapsforsøk på B-gjengleder Ghulam Abbas. Foto: HANS-MARTIN THØMT RUUDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Sikkerhetssalen i Borgarting lagmannsrett er evakuert etter en bombetrussel. På tiltalebenken sitter personer som tilhører Oslos gjengmiljø, ifølge VG Nett.

Venner av de tiltalte som var tilhørere i salen, forteller at en av politivaktene gikk ut da han fikk en telefon, før han kom tilbake igjen og umiddelbart sa at rettsmøtet måtte avbrytes.

- Alle må ut, sa politimannen.

Førstelagmann Nils Erik Lie forteller at sentralbordet fikk inn denne trusselen på telefon rett før klokken 11.00:

- Borgarting lagmannsrett blir sprengt om en time.

- Vi satte i gang nødvendige tiltak, men fikk etterhvert sporet opp at telefonsamtalen kom fra en lukket avdeling på psyktiatrisk klinikk.

- Tilfeldig
Førstelagmannen sier at det trolig er helt tilfeldig at trusselen ble ringt inn under rettssaken mot gjengmedlemmene.

Operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt avviser også at det er en bombe på stedet.

- Vi følger opp telefonnummeret som trusselen ble ringt inn fra, som er en telefonkiosk, og sikrer spor der, sier operasjonslederen til Dagbladet.no.

Det er kun sikkerhetssalen som er evakuert. De to tiltalte ble ført ut av retten gjennom en bakdør.

En 30 år gammel mann og en 29 år gammel mann tilknyttet Young Guns er tiltalt for drapsforsøk på B-gjengleder Ghulam Abbas og en av hans støttespillere.

Mente det er trusler mot tiltalte
Da meldingen om bombetrusselen kom, sa advokat Fritjof Feydt, som representerer en av de tiltalte, at han ikke er overasket over bombetrusselen.

- Det er ikke tilfeldig at den kommer i dag. De tiltalte har fått meddelse om at det er pris på hodene deres, sier Feydt til VG Nett.

Ghulam Abbas ble skutt på Granstangen i Oslo, i det som regnes som et hevnoppgjør for Aker Brygge-skytingen i 2006. 30-åringen tilknyttet Young Guns ble frikjent for skytingen i tingretten. 30-åringen er også politiets hovedvitne til drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed, som ble skutt og drept på Haugerud i Oslo i januar.

Dagbladet.no kommer med mer.