Børge Brende ny Røde Kors-sjef

Overtar etter Trygve G. Nordby.

INN I RØDE KORS: Bjørge Brende overtar etter Trygve G. Nordby. Foto: SCANPIX
INN I RØDE KORS: Bjørge Brende overtar etter Trygve G. Nordby. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Børge Brende er ansatt som ny generalsekretær i Røde Kors. Han overtar etter Trygve G. Nordby som fratrådte stillingen i oktober i fjor.

Brende har i dag permisjon fra Stortinget for å jobbe som managing director for World Economic Forum i Sveits. Han har tidligere vært både miljøvernminister og nærings- og handelsminister for Høyre.

- Jeg er stolt over å ha blitt valgt til generalsekretær i Røde Kors og ser fram til å være med på å forme fremtiden til en av de viktigste frivillige organisasjoner i Norge og en av de viktigste bevegelser internasjonalt, sier Brende.

Røde Kors-president Sven Mollekleiv er glad organisasjonen nå får en generalsekretær som kombinerer lang erfaring fra det politiske liv med et glødende engasjement for frivillig virksomhet.

- Han har et bredt kontaktnett lokalt, nasjonalt og internasjonalt og besitter en unik kompetanse som vil være viktig for å utvikle Norges største humanitære organisasjon i årene som kommer, sier Mollekleiv.

Børge Brende tiltrer stillingen i løpet av sommeren 2009. Men allerede mandag møtte de ansatte sin nye generalsekretær på et allmøte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer