INN I RØDE KORS: Bjørge Brende overtar etter Trygve G. Nordby. Foto: SCANPIX
INN I RØDE KORS: Bjørge Brende overtar etter Trygve G. Nordby. Foto: SCANPIXVis mer

Børge Brende ny Røde Kors-sjef

Overtar etter Trygve G. Nordby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børge Brende er ansatt som ny generalsekretær i Røde Kors. Han overtar etter Trygve G. Nordby som fratrådte stillingen i oktober i fjor.

Brende har i dag permisjon fra Stortinget for å jobbe som managing director for World Economic Forum i Sveits. Han har tidligere vært både miljøvernminister og nærings- og handelsminister for Høyre.

- Jeg er stolt over å ha blitt valgt til generalsekretær i Røde Kors og ser fram til å være med på å forme fremtiden til en av de viktigste frivillige organisasjoner i Norge og en av de viktigste bevegelser internasjonalt, sier Brende.

Røde Kors-president Sven Mollekleiv er glad organisasjonen nå får en generalsekretær som kombinerer lang erfaring fra det politiske liv med et glødende engasjement for frivillig virksomhet.

- Han har et bredt kontaktnett lokalt, nasjonalt og internasjonalt og besitter en unik kompetanse som vil være viktig for å utvikle Norges største humanitære organisasjon i årene som kommer, sier Mollekleiv.

Børge Brende tiltrer stillingen i løpet av sommeren 2009. Men allerede mandag møtte de ansatte sin nye generalsekretær på et allmøte.

Børge Brende overtar som generalsekretær etter assisterende generalsekretær Ole Jørgen Krohn-Nydal, som har vært konstituert i stillingen siden Trygve G. Nordby fratrådte i oktober 2008.

(NTB)