MINNES EN GOD KOLLEGA:  mange av kolleger av drepte Børge Ivarsen fulgte pressekonferansen. Foto: Torbjørn Berg
MINNES EN GOD KOLLEGA: mange av kolleger av drepte Børge Ivarsen fulgte pressekonferansen. Foto: Torbjørn BergVis mer

Børge Ivarsen drept i tjenesten

-Jeg finner ikke de rette ordene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GRIMSTAD (Dagbladet): Det var den 48 år gamle Børge Ivarsen som ble kjørt ned og drept rett etter klokken 03.30 i natt. Han etterlater seg kone og tre barn.

- Dette har vært kanskje min aller tøffeste dag som politimann. Vi har mistet en meget avholdt kollega og en ressursperson. En som kunne alle regler og kunne forholde seg både til egen sikkerhet og publikums. Han var en mentor og veileder, forteller politistasjonssjef Jon Steven Hasseldal ved Grimstad politistasjon.

Hasseldal innledet pressekonferansen som ble holdt i Sorenskrivergården. Til stede var også politidirektør Ingelin Killengren. Tydelig preget av dramatikken og alvoret i politidrapet.

- Han var en ener, sier Hasseldal.

De rette ordene
- Jeg klarer ikke å finne de riktige ordene, så jeg må bare si det jeg føler, åpnet Killengren.

Hun har i dag vært sammen med avdødes kolleger ved Grimstad politistasjon. Midt i alt det triste har hun merket seg en positiv sak.

- Folk setter pris på politiet, særlig i Grimstad. Det merket jeg da jeg ankom. Folk kom bort og tok meg i hånda og kondolerte, forteller hun.

Hun legger til at det å miste en kollega er svært spesielt.

- Ja, det at en som skal passe på oss blir drept.

Fengsles27-åringen som er pågrepet og siktet for uaktsomt drap på Børge Ivarsen er foreløpig på sykehus, som følge av skader han pådro seg i utforkjøring ved Kristiansand.

Politiet regner imidlertid med at han er på beina igjen i morgen, og vil da bli begjært varektektsfengslet i Aust-Agder Tingrett.

Ifølge politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt visste ikke avdøde at 27-åringen som kom mot ham var en kjenning, dømt en rekke ganger.

Som Dagbladet allerede har omtalt, ble bilen 27-åringen brukte, truet fra en kvinne i Drammen med kniv i går kveld.

- Dette visste ikke politifolkene som var ute på rutineoppdrag, hevder Lindeberg. 

SORG: Politidirektør Ingelin Killengren, politistasjonssjef Jon Steven Hasseldal og politimester i Agder Kirsten Lindeberg fortalte om tapet av kollegaen på en pressekonferanse i dag. Foto: Torbjørn Berg
SORG: Politidirektør Ingelin Killengren, politistasjonssjef Jon Steven Hasseldal og politimester i Agder Kirsten Lindeberg fortalte om tapet av kollegaen på en pressekonferanse i dag. Foto: Torbjørn Berg Vis mer