Børge Ousland er bekymret for Berserk

Mener værforholdene er helt avgjørende.

VANSKELIGE VÆRFORHOLD: Polfarer Børge Ousland har selv målt og opplevd 33 sekundmeter vind på Sydpolen. - Med slike naturkrefter er det umulig å holde seg på beina, sier polarhelten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VANSKELIGE VÆRFORHOLD: Polfarer Børge Ousland har selv målt og opplevd 33 sekundmeter vind på Sydpolen. - Med slike naturkrefter er det umulig å holde seg på beina, sier polarhelten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Båten og mannskapet på Berserk har vært savnet siden Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok nødpeilersignal fra Berserk 0522 i går morges.

Trolig har to av mannskapsmedlemmene gått i land på fastlandet. Dette forventes å være kaptein Jarle Andhøy og 18 år gamle Samuel Massie.

- Hvis det stemmer at det er 40 sekundmeter vind og orkan, er det ingen som kan bevege seg ute. Selv om de er i nærheten av Scott-basen hvor det finnes godt med utstyr for å hjelpe, må de vente til været har stilnet, sier polfarer Børge Ousland.

Ousland har vært på Sydpolen fem ganger og er den nordmannen som vet mest om hvor ubarmhjertig og rå naturkreftene kan være. Med de forholdene som er rapportert betegner polfareren forholdene som potensielt kritisk.

Massie og Andhøy skulle kjøre på ATV til polpunktet. Nå håper Børge Ousland at de har funnet seg le for været.

- Hovedproblemet er at alt blir hvitt og det finnes ingen referansepunkter når vinden blir så sterk. Snøføyka står mange meter i lufta og det gjelder bare å grave seg ned.

- Hvis de finner le for vinden og har bra med klær med seg bør de klare seg greit. Jeg har selv målt og opplevd 33 sekundmeter vind i dette området. Med slike naturkrefter er det umulig å holde seg på beina, sier polarhelten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer