Vant: Børge Ousland (t.v.) ble frifunnet i saken som Igor Grishkov (t.h.) hadde reist mot ham i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
Vant: Børge Ousland (t.v.) ble frifunnet i saken som Igor Grishkov (t.h.) hadde reist mot ham i Oslo tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.Vis mer

Børge Ousland vant saken mot finansmannen Grisjkov

Polfarer Børge Ousland blankt frifunnet i Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grisjkov og hans medhjelper Victor Bobok krevde prisavslag etter å ha deltatt i den norske polekspedisjonen vinteren 2011.

Polfarerne Christian Eide, Lars Ebbesen og Børge Ousland arrangerte ekspedisjonen til Sydpolen i Roald Amundsens fotspor.

Full seier
Retten kom til at de russiske deltakerne ikke hadde krav på prisavslag eller erstatning i forbindelse med ekspedisjonen.

Grisjkov ble dessuten dømt til å betale sakskostnader på til sammen 183 000 kroner.

- Dette var en knusende seier, og jeg er glad for at saken endelig er over, sa Ousland til NTB etter domsslutningen i Oslo tingrett.

Forlot ekspedisjonen
Målet med turen var å nå fram til Sydpolen 14. desember 2011, 100 år etter Amundsen. Underveis oppsto det forsinkelser på grunn av dårlig vær, og russerne valgte derfor å forlate ekspedisjonen og ta en kortere rute.

Etter den beslutningen oppsto konfliktene. Russerne mente blant annet at de betalte for guiding de ikke fikk, at maten var bedervet og dårlig og at utstyret ikke var i god nok stand.

Skuffet
Grisjkovs advokat, Ingolf Holmen, sier til NTB at han er skuffet over domsslutningen.

- Det kommer likevel ingen anke fra oss. Grisjkov mener det er tungt å vinne fram mot en norsk kjendis og har valgt å avslutte saken, sa Holmen.

NTB