Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Borgen er ikke journalist, men politiker

Forsvarspolitisk talsmann i Høyre slakter Erling Borgens bok «Fredsnasjonens hemmeligheter».

SKREV BOK: Erling Borgen gir ut ny bok, Fredsnasjonens hemmeligheter. Foto: Mette Møller / Dagbladet
SKREV BOK: Erling Borgen gir ut ny bok, Fredsnasjonens hemmeligheter. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg synes Borgens bok er et grovt anslag mot norske gutter og jenter som i tråd med FNs mandat og Stortingets vedtak er i Afghanistan, sier forsvarspolitisk talsmann i Høyre, Ivar Kristiansen, til Dagbladet.

«Krigsforbrytere»
I sin bok «Fredsnasjonens hemmeligheter» hevder Erling Borgen at norske soldater er «krigs- forbrytere» og lister dem opp som medansvarlig for tortur, bortføringer, brudd på menneskerettigheter og drap på sivile.

- Norske myndigheter, det norske forsvaret og norske soldater er medskyldige i krigsforbrytelser, brudd på folkeretten og menneske- rettigheter fordi de har tiet, sett bort og ikke protestert mot uretten, sier den prisbelønte journalisten Erling Borgen til dagens papirutgave av Dagbladet.

- Full av feil
Kristiansen i Høyre er skepsis til Borgens omgang med fakta.

- Dagbladet avslører jo i dag at boka er full av feil. Dersom Borgen har en politisk agenda, så får han opptre som politiker - og her opptrer han ikke som journalist, men politiker. Skal vi på Stortinget ta det han sier på alvor, så krever det mer enn hans lemfeldige omgang med fakta, sier Kristiansen.

SLAKTER BORGEN: Forsvarspolitisk talsmann Ivar Kristiansen (H) mener Erling Borgen opptrer som politiker og ikke journalist. Foto: Knut Falch / SCANPIX
SLAKTER BORGEN: Forsvarspolitisk talsmann Ivar Kristiansen (H) mener Erling Borgen opptrer som politiker og ikke journalist. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

Høyrepolitikeren forsvarer harde metoder i felten med at Taliban selv representerer et brutalt regime.

Brenner skoler
- Det er ikke gjengen som nasker på kiosken norske ISAF-styrker møter i Afghanistan, det er verdens blodigste terrororganisasjon som brenner alle skoler der jenter vil ta en utdannelse, sier Kristiansen.

- Nato-styrker har flere ganger innrømmet drap på sivile. Og det er klart at det forekommer brudd på menneskerettigheter i Afghanistan. Har ikke Borgen et poeng?

- Det er tragisk og trist med sivile tap og Stortinget og Forsvarsdepartementet er opptatt av at menneskerettigheter blir fulgt og Borgen har så langt ikke lagt frem eksempler på det motsatte. Jeg er trygg på at statsråden legger fram informasjon om lovbrudd når det forekommer, sier Kristiansen.

Oslo, 20091108. 
Bildetekst: Erling Borgen med ny bok
Foto: Mette Møller / Dagbladet
Oslo, 20091108. Bildetekst: Erling Borgen med ny bok Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
I AFGHANISTAN: Taliban  og norske norske soldater har vært i mange trefninger. her bistår den norske telemarksbataljonen, ledet av Major Truls Kongssund, afghansk politi (ANP), i en aksjon for å finne talibanmedlemmer som har angrepet Afghanske politistasjoner i Faryab-provinsen. Foto: Jaques Hvistendahl/Dagbladet
I AFGHANISTAN: Taliban og norske norske soldater har vært i mange trefninger. her bistår den norske telemarksbataljonen, ledet av Major Truls Kongssund, afghansk politi (ANP), i en aksjon for å finne talibanmedlemmer som har angrepet Afghanske politistasjoner i Faryab-provinsen. Foto: Jaques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media