Borgen svarer Dagbladet

Jeg er imponert over at Dagbladet har latt to journalister arbeide i snart to uker med å finne feil i min bok, «Fredsnasjonens Hemmeligheter».

SVARER IGJEN: Erling Borgen peker på det han mener er åtte feil ved Dagbladets journalistikk, og innrømmer tre egne i dette innlegget.
SVARER IGJEN: Erling Borgen peker på det han mener er åtte feil ved Dagbladets journalistikk, og innrømmer tre egne i dette innlegget. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Boken handler om grove menneskerettighetsbrudd på militære baser i Afghanistan og på Guantanamo. Den avslører norske bidrag i den såkalte «kampen mot terror».

Den retter et skarpt søkelys mot norske politikeres medansvar, avslører Aker/Kværner på Guantanamo, diskuterer norsk våpenindustri og Statoils aktiviteter i Irak.

Den tar opp dypt moralske og politiske spørsmål som det er viktig at Norge diskuterer.

Ingen av Dagbladets «avsløringer» rokker ved bokens innhold.

Istedenfor å drive undersøkende journalistikk om viktige temaer velger avisens journalister å arbeide som korrekturlesere.

På den måten kan debatten vris og dreies fra det viktige og over til det uvesentlige.

Jeg har sett metodene bli brukt i USA: Der kaller menneskerettighetsforkjempere gjerne slikt for «Pentagon-journalistikk».

Dagbladet har utarbeidet en "feil-liste". Jeg har på grundig vis gått gjennom mine kilder og avisens påstander og laget min egen liste.

Her er Dagbladet-journalistenes åtte feil:

1: Journalistene hevder at elitesoldatenes SSE-operasjoner (Sensitive Site Exploitations) i Afghanistan ikke handler om å ta fiender, men om å gjennomsøke et område man allerede har tatt kontroll over for å finne dokumenter, elektroniske data og annet materiell fienden måtte ha etterlatt seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer